Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İş Hayatı ve Kariyer
Konu sahibi son olarak 25 gün önce görüldü
Ne Yapar?
Ağız ve diş sıhhati teknikeri hasta muayenesinde diş doktoruna yardım eden, rehabilitasyon malzemelerinin hazırlanması ve kullanıma hazır durumda tutulmasını gerçekleştiren sıhhat teknikeridir.
Diş doktoru için çalışma ortamını hazırlar, hastayı kabul eder ve rehabilitasyonu esnasında doktora ve hastaya yardım eder.
Diş ünitelerini kontrol ve başka işlemlere hazır duruma getirir, sarfedilen malzemelerin ön yıkamasını, yüzey dezenfeksiyonunu ve sterilizasyonunu yapar.
Ayrıca, klinikteki rehabilitasyon ve sarf malzemelerinin tedarik ve kontrolünde misyon alır.

Nasıl Olunur?
Ağız ve diş sıhhati teknikeri alabilmek için meslek yüksekokulların Ağız ve Diş Sıhhati Programı okuyarak ön lisans civarında eğitim alabilmek gerekmektedir.

Çalışma Alanları/Ortamı
Ağız ve diş sıhhati teknikerleri kamu ve kalifiye hastahanelerin diş sıhhati birimlerinde, kalifiye diş sıhhati merkezleri ya da kalifiye diş doktoru muayenehanelerinde misyon alabilirler.

Kimler Yapabilir?
İş disiplinine sahip, şahsi temizliğine ilgi eden, etkileşim yeteneği iyi olan, kimya ve biyoloji konularına alakalı, Resim hafızası güçlü, sabırlı, dikkatli ve mesuliyet sahibi, detaylara ilgi eden, diş hekimliğinde sarfedilen materyaller ve bilhassa de dezenfektanlara karşı alerjik tepkiyi bulunmayan kişiler

Geleceği
Ülkemizde suratı aşkın Ağız ve Diş Sıhhati merkezi etkinlik işaret ediyor.
2002 seneninden şu zamana toplam diş üniti adedi yedi kat artmış halde.
Nitelikli ağız ve diş sıhhati teknikerlerine duyulan gereksinim her geçen gün artıyor.

Geri