Actions

Konu sahibi son olarak 4771 gün önce görüldü
Bu komut photoshopda devamlı yapmak zorunda kaldığınız ve uzun olan bir işlemi kendiğinden yapmasını yarayan bir yardımcı araçtır. Örneğin elinizde yaklaşık 2oo adet resim var bu resimlerin bütün Resulationlarını belirli bir orana düşürmek istiyorsunuz işde bu işlemi her seferinde tekrarlamaktansa actions aracını kullanabilirsiniz.
Tekrarlanan işlemleri kayıt ve kullanma cihazı. Makro.
Actions paleti Window menu-den açarak kullanabiliriz.
Record, play, stop ve new actions butonlarıyla kayıdı başlatır durdurur ve uygularız. Bu butonlar paletin altında yer alırlar.
Bir dosya üzerinde yaptığımız işlemleri adım adım kaydedip başka dosyalara da aynen uygulamamızı sağlar.
Bir kayıt cihazı gibi düşünebiliriz. İşlemlere başlamadan önce, new action açarız ve kayıttayızdır.
Artık yaptığımız her işlem adım adım kaydedilir. Kaydı stop butonuna basrak bitiririz.
Başka bir dosyayı açar ve uygulamak istediğimiz actions-ın isminin üzerine basıp play tuşunu tıklarız.
Böylece aynı işlemler yeni dosyamıza da uygulanır.

örn.: çok sayıda dosyamızın, fotoğraf çerçevesi olsun istiyoruz. Bir dosyada istediğimiz çerçeveyi yapma sürecini actions ile kaydederiz.
Sonra diğer bütün dosyaları açıp sadece play tuşuna basıp hepsinin çerçeveli olmasını sağlarız.

not: Benzer renk modu, büyüklük ve kalite actios-ların aynı sonucu vermesinde belirleyici etkenlerdir.

Renklerin renk modellerine göre karşılaştırılması.
View menu-den ulaşılabilir.
Proof setup-tan karşılaştırma yapmak istediğimiz renk modelini seçebiliriz.

Elimizdeki image-ın renk modunun ekrandaki görüntüsü ile setup-ta ayarlanmış
renk modeli ile renk karşılaştırması yapabilmemizi sağlar.
Baskı, ekran ve diğer işletim sistemlerinin ekranlarındaki renk görünümlerini karşılaştırabilmemizi sağlar.
Bu seçeneğin işaterlenmesi, imaj üzerinde fiziksel bir değişime neden olmaz.

örn.: RGB bir görüntü baskıya CMYK olarak gönderilecektir.
Bu da renklerin baskıya uygun hale dönüşmesine neden olacaktır.
Biz bu durumda renklerin nasıl değişeceğini gözlemleyebilmek için proof color seçeneğini işaretleyerek değerlendirme yapabiliriz.

Geri