Abdesti Bozan Şeyler Nelerdir?

Konu sahibi son olarak 924 gün önce görüldü
Abdesti Bozan Şeyler Nelerdir?

Kan tükürmek ve ağzı dolduracak biçimde istifra etmek. Bunun için belirlenen ölçek kanın ağızdan dışarıya ulaşmasıdır. Ek olarak çıkan kan tükürük seviyesinden azsa tekrar abdest almaya gerek yoktur. Bunun haricinde burun ve kulaktan az miktarda dahi kan gelse namaz abdesti bozulur.

Kulaktan rahatsızlıklarını gidermek adına kulağa damlatılan damla ağızdan çıkmamalıdır. Eğer ağızdan çıkacak olursa abdestin bozulacağını söylemek mümkündür.

İdrar kanalına iç çamaşıra idrarın bulaşmaması adına konulan pamuğun ıslanarak konumlandırılmış olduğu yerden düşmesi namaz abdestinin bozulmasına neden olur.

Kişinin uyuması ve bayılması namaz abdestini bozulmasına neden olmaktadır. Bu tip durumlar ile karşılaşılması halinde abdestin tekrar alınması gerekmektedir.

Keyifli, kahkahalı halde gülmek namaz abdestinin bozulmasına neden olur. Dini ibadetler belirli bir ciddiyet içerisinde gerçekleştirilmelidir. İbadetlerinizi yerine getirirken elinizden geldiğince ciddi olmaya özen gösterin.

Sizlerin de bildiğiniz gibi İslam dini içerisinde çeşitli mezhepler bulunmaktadır. Her mezhepte abdesti bozan şeyler farklılık göstermektedir. Bu nedenden dolayı araştırma yaparken bağlı olduğunuz mezhebe göre araştırma yapmanız gerekmektedir.

''Sizlerin de bildiğiniz gibi İslam dini içerisinde çeşitli mezhepler bulunmaktadır. Her mezhepte abdesti bozan şeyler farklılık göstermektedir. Bu nedenden dolayı araştırma yaparken bağlı olduğunuz mezhebe göre araştırma yapmanız gerekmektedir.''

^ Aynen. Bizim mezhebe de parmagin dan ufacik da olsa, bir damla kan aksa, abdestin bozulmus olur. Arkadasimin mezhebesi farkli, onlarda ise, kan bir kova'yi dolduracak kadar aksa bile, abdestleri bozulmaz mis. Bu ufak ayrintilar onemli.

Hem insanlar isine geleni yapiyorlar bazen. Mesela diyorlar ki, 'Bu benim mezhebem de yoktur, fakat diger mezhebe de vardir, ama musluman degil miyiz, dinimiz ayni degil mi, bunuda uygulaya bilirim istersem' < Bu dusunce yanlis. Evet, muslumaniz. Evet, dinimiz ayni. Eger bir mezhebi'yi takip ediyorsan, o mezhebin kurallarina uymalisin. Kafana gore, hangisi daha kolay veya o an uygun gelirse, yapmamalisin, eger bu kendi mezhebinde yok ise. En buyuk hata budur.

edit; Kisacasi: Vucuttan cikan hersey abdesti bozar.

''Sizlerin de bildiğiniz gibi İslam dini içerisinde çeşitli mezhepler bulunmaktadır. Her mezhepte abdesti bozan şeyler farklılık göstermektedir. Bu nedenden dolayı araştırma yaparken bağlı olduğunuz mezhebe göre araştırma yapmanız gerekmektedir.''

^ Aynen. Bizim mezhebe de parmagin dan ufacik da olsa, bir damla kan aksa, abdestin bozulmus olur. Arkadasimin mezhebesi farkli, onlarda ise, kan bir kova'yi dolduracak kadar aksa bile, abdestleri bozulmaz mis. Bu ufak ayrintilar onemli.

Hem insanlar isine geleni yapiyorlar bazen. Mesela diyorlar ki, 'Bu benim mezhebem de yoktur, fakat diger mezhebe de vardir, ama musluman degil miyiz, dinimiz ayni degil mi, bunuda uygulaya bilirim istersem' < Bu dusunce yanlis. Evet, muslumaniz. Evet, dinimiz ayni. Eger bir mezhebi'yi takip ediyorsan, o mezhebin kurallarina uymalisin. Kafana gore, hangisi daha kolay veya o an uygun gelirse, yapmamalisin, eger bu kendi mezhebinde yok ise. En buyuk hata budur.

edit; Kisacasi: Vucuttan cikan hersey abdesti bozar.
Sonucta hepimiz sunni degilmiyoz sunni namazini kilmiyormuyuz az cok mezheplerin abdesti bozan seyler azda olsa benzerlik vardir, ama herkes kendi mezhebinden sorumludur der kapatirim konuyu. :)

Profil mesajlarini goremiyorum kör oldum. :p

Yazı çok uzun ben özet geçeyim ramazanda da kullanırsınız;

Vücuda giren şeyler orucu, çıkan şeyler abdesti bozar

Geri