Ukrayna - Rusya savaşında Türkiye’nin tutumu ne olmalı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
9B97744C-6EBB-4C3A-B8BF-ADDA4A3EE862.jpeg

Türkiye Ukrayna-Rusya arasındaki savaşta denge politikasını yürütmeye devam ediyor. Elbette güncel gelişmeler devam ediyor.

Sizce bu tutum doğru mu? Ne kadar sürdürülebilir? Taraf olunmalı mı? Buna dair görüşleriniz nelerdir?

Suanki politikamiz dogrultusunda ilerlemeliyiz.

Ukraynaya yapilan isgali kinamak rusya ile aramizi bozmaz. Ukrayna ile de bozmaz. Yalniz savas sonrasi tutum onemli. Cunku rusya ukrayna sonrasi durur mu? Soru isareti.

Turk devletler birliginde ortaligi karistirabilirler. Dolayisiyla yapilmadan sona eren bir durum olur.

Ayrica ekonomi olarak rusya yaptirima ugradiginda uzun vadede sikinti yasar buda bize yansir. Yaptirima karsilik sessiz kalmaz ve rusya da kozlarini kullanabilir dolayisiyla buda bize yansir.

Kisaca suan gudulen politika SUAN icin guzel, ilerisi icin bakicaazz.

Aktif bir savaş içinde olamayız ama acilen oraya birlikler gitmeli ve mümkün olduğu kadar sivil halkı savaş bölgesinden çıkarmaya çalışmalı, sağlık ve gıda yardımı yapmalı.
ancak nato ve birleşmiş milletler ortak kararıyla rusya' nın karşısına fiziki bir şekilde çıkılmalı.
asla tek başımız bir harp işine girişmemeliyiz.

Savaşı çözüm olarak görmüyorum. Ukranya iki süper gücün oyuncağı bir konumda. Norveç gibi bir ülke olmayı da isteyebilirdi ama gerçekten kararları Ukranya'mı veriyor doğrusu bpyük şüphem var. Umarım Türkiye savaş yönünde bir tutum almaz.
Tabiiki Rusya'nın yaptığı da asla kabul edilemez. Putin dikdatör ve tek adam sistemi olan bir lider, amacı ülkesindeki kötü gidişatı bu savaşla unutturup gündem değiştirmek.

Savaşı çözüm olarak görmüyorum. Ukranya iki süper gücün oyuncağı bir konumda. Norveç gibi bir ülke olmayı da isteyebilirdi ama gerçekten kararları Ukranya'mı veriyor doğrusu bpyük şüphem var. Umarım Türkiye savaş yönünde bir tutum almaz.
Senin çok güvendiğin ABD ve Avrupa nasıl savaşa sürükledi görüyorsun değil mi bizim ülkedeki muhalefette böyle işte

Senin çok güvendiğin ABD ve Avrupa nasıl savaşa sürükledi görüyorsun değil mi bizim ülkedeki muhalefette böyle işte
Ukranya hala Nato diyor, AB diyor, tersi değil. Senin bu konulara kafan sarmaz.
Dün akşam sen değilmiydin yalan bir bilgiyi buraya trol birisinin twitterini taşiyarak Bayraktar'ın IHA'ları Rusları vurdu, en büyük reis diyen.
Sen ne yazdığını dahi bilmiyorsun. Senin için her yol Tayyibe gidiyor. Tayyip ne derse onu tekrarlıyorsun burada, kendi görüşün yokki.

rusya ukrayna savaşırken forumdaki bu gerginlik de çok iyi değil. iyi ki montrö boğazlar anlaşması var da bu forumda bir dünya kavgası çıkmıyor.

Söylesem Tesiri yok,sussam gönül razı değil.

Maalasef Ukrayna paylaşıldı.
ABD,Rusya ve İngiltere tarafından.

İngiltere ve ABD Rus paralarına el koydu.
Savaşmadan tertemiz para.
Rusya ise hem Ukrayna toprağını hemde doğal kaynaklarını, hemde maddi zararının fazlasını çıkartacak gibi duruyor.

Bu savaştan ders almışızdır inş.

Bu işten gene Türkiye zararlı çıkacak. Tayyip baktıki planları tutmuyor son 48 saatte 180 derece bir görüş değişikliği yaptı ve güya tarafasız bir rol üstleniyor ama Putin bunu yemiyor.
Kazanan büyük ihtimal Rusya ve Amerika olacak, Avrupa teknolojisi ve pazarı dolayısıyla az hasarla kapatacak, Türkiye ise buğdayı dahi fahiş fiyata alan bir plke konumuna gelecek. Putin senin palavrs atarsk yaptiğın IHA MIHA reklamını sana geri yedirtecek. Tayyip tam köylü bir siyasetçi, öngörüsü zayıf, hayalpwreset ve realitelerden uzak,.. .. bir siyasetci.

Bu işten gene Türkiye zararlı çıkacak. Tayyip baktıki planları tutmuyor son 48 saatte 180 derece bir görüş değişikliği yaptı ve güya tarafasız bir rol üstleniyor ama Putin bunu yemiyor.
Kazanan büyük ihtimal Rusya ve Amerika olacak, Avrupa teknolojisi ve pazarı dolayısıyla az hasarla kapatacak, Türkiye ise buğdayı dahi fahiş fiyata alan bir plke konumuna gelecek. Putin senin palavrs atarsk yaptiğın IHA MIHA reklamını sana geri yedirtecek. Tayyip tam köylü bir siyasetçi, öngörüsü zayıf, hayalpwreset ve realitelerden uzak,.. .. bir siyasetci.
Tayyip e bağladın sonunda işte, Tayyip zelenski gibi yapmadı çünkü Avrupa ve Amerika'nın iki yüzlülüğünü tüm dünya gördü sen hala Tayyip diyorsun

Geri