Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir

Konu sahibi son olarak 1204 gün önce görüldü
”Her toplum layık olduğu şeklide yönetilir.” Yaklaşık üç yüz yıl önce söylenmiş ve tarihte defalarca sınanarak doğrulanmış bir söz bu.
İnsanlar her zaman layık oldukları yönetim tarzıyla yönetilirler, kendileri iyi olurlarsa yöneticileri de iyi olur, kötü olurlarsa yöneticiler de kötü olur.

Peki bizim toplumumuz içinde geçerli mi bu söz?
Layik olduğunuz şekilde yönetildiginize inaniyor musunuz?

Acaba yöneticiler iyi ve dürüst olunca mı toplum sağlıklı ve iyi olur, yoksa halk iyi ve dürüst olunca mı yöneticiler adil ve ehliyetli olur?

İyi ve kötüyü halk belirler. Sonuçta ülkeyi yönetenler bi hata yanlış yaptığında halk tavrını koyar sandıkta haddini bildirir.

Bizde ise hükümete gelen istediği gibi davranıyor. Ekonomi kötüye gittiği halde geçinemedikleri halde hala oy veriyorlarsa kendilerine layık şekilde yönetiliyorlar. Yani kendileri ser sefil yaşamaktan zevk alıyorlar.

Bu halka demokrasi L geliyor,
Çok güzel yönetim için uzun yıllar gerekli
Neticede
biat kültüründen geliyoruz, itaat genlerimize işlenmiş

İslam toplumlarında yönetim sorunu 1400 yıldır devam ediyor
Nerede İslam Devleti var, orada insan hakları ihlali var,
Allah'dan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıkmış da
Saltanatı, tek adam rejimini, hilafet saçmalığına son vermiş
Mekanı cennet olsun

Son düzenleme:
Dr Anooshirvan Miandji'nin süzme felsefe diye bir kitabı var.10 kategoride çeşitli öğüt verici sözleri var.
Toplumsal Kategorisindeki öğüt verici sözlerden bir kaç tanesini buraya yazayım ve Bizim toplumumuza ne kadar benzediğini siz karar verin.

365 günü aynı olan Toplumlar ilerleyemez.

Ahmak birini takip etmek için daha ahmak olmak gerekir.

Aklı kullanmada geç kalan toplumlar;safsata ile arayı kapatmaya çalışır.

Adaletsiz Yurtta,refahın kendisi değil adı olur.Bir de bir avuç göstermelik müreffeh.

Aldatan ve aldanan çok ise toplum cahildir.

Aptallar Adam olana kadar aydınlar bedel öder.

Bilgi kaynağı dedikodu olan toplumlar gelişemez.

Beş dakikada kavga çıkartabilen toplumlar cahil toplumlardır.

Birinci sınıf demokrasi birinci sınıf vatandaşın olduğu yerde olur.

Bir Toplumda saygı ve vicdan azaldıkça,bencillik ve nankörlük artar.Böylece toplum çürümeye doğru gider.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi insan hakları,kadın hakları,çocuk hakları,hayvan hakları hatta doğa koruma hakları ölçüsünde olur.

Yukarıdaki toplumsal sorunların hepsi bizde var hatta daha fazlası var.Yorum sizin.

Haftanin tartisma konusu sona ermistir katilan arkadaslara tesekkur ediyorum

Geri