51. İstanbul Müzik Festivali 1 Haziran'da başlayacak

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konserler ve Etkinlikler
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "51. İstanbul Müzik Festivali" Borusan Holding sponsorluğunda 1-17 Haziran'da müzikseverlerle buluşacak.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, 18 farklı mekanda, 25 konserin gerçekleşeceği festivalde 8 eserin dünya prömiyeri, 4 eserin ise Türkiye prömiyeri yapılacak.

Festival, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Münih Oda Orkestrası ve Borusan Quartet gibi birçok prestijli topluluğun yanı sıra Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher, Lucienne Renaudin Vary ve Jan Lisiecki gibi yıldız solistlerin aralarında olduğu 60'ın üzerinde ismi ağırlayacak.

Etkinlik, daimi şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası ile genç piyanist Jan Lisiecki'nin Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda 1 Haziran'da gerçekleştireceği konserle başlayacak.

Önemli bestelere imza atan Hasan Uçarsu'ya tören öncesi festivalin "Onur Ödülü" takdim edilecek.

Kaynak

1682432322703-sdss.jpg

Ya kardeşim ne filarmoni orkestrası. Yapsanıza şöyle szigest, exit fest tarzı festival konser. Koskoca İstanbulsun bir festivalin yok ya

@Hatem,

İstanbul'a zaten uluslararası festivaller yakışır ve yeni dönemde bu konuyu ele alacaklarını biliyorum.

@Hatem,

İstanbul'a zaten uluslararası festivaller yakışır ve yeni dönemde bu konuyu ele alacaklarını biliyorum.
İnşallah Lefty. Hasret kaldık festivallere. Mevcut iktidar öncesi Nevşehir yaz aylarında festivalden geçilmezdi. Şarap festivalleri, üzüm festivalleri, bisiklet festivali vs vs. İnan bana Avrupa şehri gibi olurdu Nevşehir yaz aylarında. Her yer turist, yerli esnaf memnun, insanlar yaz boyunca eğleniyor, herkes halinden memnun. Şimdi eser kalmadı

İnşallah Lefty. Hasret kaldık festivallere. Mevcut iktidar öncesi Nevşehir yaz aylarında festivalden geçilmezdi. Şarap festivalleri, üzüm festivalleri, bisiklet festivali vs vs. İnan bana Avrupa şehri gibi olurdu Nevşehir yaz aylarında. Her yer turist, yerli esnaf memnun, insanlar yaz boyunca eğleniyor, herkes halinden memnun. Şimdi eser kalmadı
Çalışma hayatım boyunca ben de çok sayıda uluslararası festivalin organizasyon komitesinde yer aldım ve son yıllarda kongreler bile sönük geçmeye başladı. Yeni dönemde hepsi düzene girecektir.

images (11).jpeg

Lisedeydim bu festival İstanbulda yapılırken, o zamanlar bizim üst jenerasyon vardı ODTÜ, Boğaziçi, Dokuz Eylül Üniversitesinde vesaire okuyan. Hep beraber bu festivale gitmişlerdi. Üniversiteye hazırlanırken ben de motivasyon kaynaklarımdan biri olmuştu benim de, bu festivallere gidebilecek olmak.

Sonra her şey tersine döndü. Gerçekten y kuşağı diye tanımlanan kuşağa kocaman bir hayat borçlular.

Umarım giderler de bizim çocuklarımız/torunlarımız festival festival gezip eğlenebilir.

Uluslararası kongre düzenlerken bile elli kez düşünmek zorunda kalınıyor çünkü siyasi gündem ile bu tip organizasyonlar bağlantılıdır. Katılımcılar güven duymadıkları an, iptaller de başlar ve büyük miktarda zarar edersiniz.

Organizasyon öncesi belli bir miktar peşin ödenir ve iptal durumunda da çok az kısmını geri alabilirsiniz.

Geri