Irkçılığı var edenler kimler?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 28 gün önce görüldü
Amerika`da son günlerin gündemini meşgul eden olay George Floyd`un sırf ten renginden dolayı bir Amerikalı polis tarafından öldürülmüş olması. Konu gittikçe farklı yorumlar eklenerek devam ediyor aslında. En son George Floyd`un ajan - terörist olduğu dahi konuşulmaya başlandı. Amerika uzun yıllar siyahi - beyaz ayrımı yüzünden ırkçılık görüntülerine sahne olmuştur. Son yaşanan olaylar o günlere mi dönülüyor sorusunu akıllara getirdi.

Siz ırkçı mısınız ? Irkçılık olmalı mı ? Irkçılığı var edenler kimler ?

Son düzenleme:
1- Siyahın beyaza, beyazın da siyaha üstünlüğü yoktur. Hz. Muhammed (SAV)

2- William Simms(Amerikalı romancı)
“Kölelik zenciyi vahşi konumundan biraz daha yukarıya çıkarmıştır. Kara derililerde sadakat, uysallık ve hizmetkârlık doğuştan var olan bir özelliktir.”

William’ın söylediklerini genel anlamda ele alırsak, siyahiler sadece hizmet etmeleri için yaratılmıştır ve hiçbir insanı hak sahibi değillerdir. Irkçılık bir nefret suçu tamam fakat bunu sadece insanın teniyle alakalı olduğunu düşünmek yanlış, bunun bir de sömürge haline gelen ekonomik boyutunu düşünmek gerekiyor. ABD’de yaşanan olay yanılgıya sebep oluyor. Dünyanın her yerinde ırkçlık vardır, her zaman da olmaya devam edecektir. Bugün Rusların çerkeslere, Çinlilerin Uygur Türklerine geçmişte Almanların Yahudilere yaptığı da ırkçılıktır. Öyle bir boyut aldı ki, ten renginden çok daha fazla ve küresel boyuta taşındı. Benim kabul edemediğim şey ise, tüm bunların yaşandığı Batılı ülkelerin medeniyetin, özgürlüğün, demokrasinin beşiği olarak adlandırılması.. Oysa iliklerine kadar kurtlanmış haldeler.

Aklıma bu olay geldi onu da ekleyeyim..
Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinden sonra Drogba’nın kendisine yönelik yapılan ırkçılık (Eboue’ye de yapılmıştı) üzerine yaptığı açıklama.
“Bana maymun diyorsun çünkü 2008'de Chelsea ile Fenerbahçe'yi elediğimizde ağladın. Bana maymun diyorsun çünkü ben Şampiyonlar Ligi'ni kazandığımda sen televizyon önünde hoplayıp, zıpladın. Bana maymun diyorsun çünkü Galatasaray ile şampiyonluk yaşamam seni çıldırttı. En üzücü olanı ise bana maymun diyorsun ama benim "maymun" kardeşim Webo dün 2 gol attığında havalara sıçradığını unuttun."
Webo’da siyahi olmasına rağmen, nefret kusan kişi sadece Didier’e ‘maymun’ diyordu. Çünkü Webo kendi taraftarı olduğu takımın oyuncusu diğeri ise rakip. Yani ırkçılık yaparken bile çıkarlarına uygun yapan insanlar var değinmek istediğim nokta bu, yanlış anlaşılma olmasın. Biz özümüzde ırkçı değiliz o ayrı..

Not: bizim lisanımızda ‘zenci’ diye bir tanım, ibare yoktur. Konu içinde bulunması hoş değil.

Not-2: ABD’de geçmişte Siyahilere yapılan ırkçılığın birkaç örneği, isteyen bakabilir.

Önyargılar. Allah indinde en şerefliniz takvâca en ileri olanınızdır. Arabın Arap olmayan (acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur. Siyah derili olanın beyaz derili üzerine bir üstünlüğü yoktur, beyazın da siyah derili üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvâ iledir. diyen bir peygamberin ümmetiyiz halbuki.

Tanrı farklı farklı uluslardan insanları yaratmış. Suç bizde mi? Her insan evrensel veya ümmetçi düşünemiyor.
Haritalar milletlere göre çizilmiştir genel olarak, ümmetlere göre değil. Dolayısıyla herkeste az veya çok ulusçuluk vardır. Abartısı ırkçılık olur.
Irkçılığa ara sıra meyletsem de - Araplar hususunda özellikle - milliyetçiyimdir. Böyle olmam lazım, böyle olacağım.
İstesek de istemesek de ırkçılık var olacak. Bunu en düşük seviyede tutabilmek önemli.

Cevap verenler çokça saçmalamış mesela doğuda biri ölse umrunda olmaz ama Filistin’e rabiayaya ağlar ABDdeki Ölen siyahiye için yas tutar ne güzel keşke genel olarak yapsalar.. aniden hümanist olurLar bu tipler peygamberden örnek veriyorlar halbuki islamda köle cariye edinme serbest kim ne yapıyor belli değil Tayyip Erdoğan abdede olan olayı yakından takip edeceğiz deyip lanet okuyor bir yandanda madımaktaki olayın avukatlığını yapan tiplere görev veriyor hem islamı benimseyen hemde bu toplumda büyümüş birinden insanlık beklemeyin çok nadir sosyalistler çıkar onlarıda zaten saf dışı bırakırlar bu milleti toptan bir tımırhaneye yatırmak gerek Ankara garı patlamasına gülüp eğlenenler şimdi insanlıktan bahsediyor İstanbul’daki patlamada ölen Alman vatandaşlara kahkaha atıyorlar yetmedi corana çıkan gayri müslim ülkelere nasihat adı altında işte mazlumun ahı çıktı sizden Allah’ın gazabı filan diye diye corona kendilerine bulaşınca kıyamet alamet-i allah bizi sınıyor teyyy lımı lımı leyy..

Hahahaha :))

Adam ırkçılık karşıtı yazıyor görünüp ümmetcilik güzelliyor hiç utanmadan.

Çok söverdim şimdi burda ama Allah'tan salon adamı modundayım.

Kurulan “ Ulus Devlet “ sistemlerinin temelinde sikinti var bana gore.

Bu tarz Ust kimlik insaalari tarih boyunca cesitli sekillerde var olmustur. Soylu, Burjuva, Toprak agasi vs. Ingiltere’de hala “ LORDLAR “ kamarasi var.

Gunumuz Dunya’sinda teknolojinin geldigi yerden dolayi bu tarz ayrimlara erisiyoruz evet, devletlerin politikalari izin verdigi kadariyla bazi degisimler olacaktir, oluyorda zaten.

Dunya varoldugu muddetce sinif ayriminin bitmesi teknik olarak mumkun degil, isimleri baskalasim gecirir en fazla.

Eee?Kim var etmis?

Biz sadece sebep oluyoruz. Şifa Allah'tan.
"..ne bir saat ertelenip geri kalır, ne de öne alınır." Araf34
Ee, tabi ki öyle, yoksa o masadan herkes iyileşmiş olarak çıkardı, ama bu demek değil ki tembellik yapıp görevimizi yapmayacağız. İşinize bakınız.

Son düzenleme:
- sen konfederasyonu savundun.
+ savunmadım.
- ku klux klan'ları savundun.
+ savunmadım.
- sen savundun.
+ terbiyesiz, savunmadım, çıkar göster.
- ver, göstericem.
+ ahlaksız adam.
- alçak, puşt.
+ terbiyesiz, ahlaksızsın sen.
- bi tane tokat atıcam.
+ aa! hiçbir şey atamazsın sen; görürsün birlik nasıl patlar beyninde.

Öncelikle hangi dine inandığımız değil iyi bir insan olabilmekte. İnsanları, doğayı, hayvanları, böcekleri sevebilmekte, saygı duymakta.

Ben olayları şöyle görüyorum; Türkiye’de nasıl kadına şiddet, cinayetler var orada olan da buna benzer. Biri cinsiyet diğeri renk ayrımı ama ikisinin ortak özelliği üstünlük kurmayı düşünme.

Sosyal medyada ya da çevrenizde görmüşsünüzdür bebekleri, çocukları. Mesela siyahi bebekle beyaz renkte olan bebek birbirine sarılır gülüşür. Çünkü içlerinde kötülük art niyet yoktur.

Bu ırkçılık, cinsiyetçilik vs olan herşey CAHİLLİK, EGO, EĞİTİMSİZLİK yüzünden oluyor olmakta. Eğitimsizlik sadece okulda ki eğitim değil aile ve çevresinden aldığı öğrendiği şeyler.

Bütün teokratik sistemler içerisinde sadece insanın davranışı yaptıklarına göre üstünlük veren tek bir anlayış Biz İslamiyette bulunur bunda hem fikiriz.
Diğer dünya üzerinde kurulan sistemler ise insanı her halükarda işine yaradığı istediklerini yaptığı derecede yer verir. Insanların mezhep mi din olarak ayrımcılığa uğraması acizliğin kendisidir vücut bulmuş halidir adeta. Geçmişten günümüze kadar gelen bu sınıf farkı ırk farkı hep olagelmiştir. Bunu engellemenin tek yolu ortak paydaların iyi anlatılması izah edilmesidir örnek verecek olursam son yaşadığımız küresel salgın koronavirüs.

Bu olayda bile bazı ayrımlar görmüştür ama temel etkinliğin ırk olmadığı kesindir. Bu defa da sosyal durum yani madde insanlar devreye girmiştir eşit ve adil bir şekilde düzenlenmeyen Eğitim sağlık Teknoloji bilişim ekonomik dağılım olmadığı müddetçe bu türlü ayrımların olacağı mutlaktır.

Bilmiyorum ama yakında dünyayı bekleyen çok daha büyük bir Tehlikenin olacağı mutlak. Bunun ne olduğunu bir çoğunuz tahmin ediyordur. Küresel gıda, sorunlu politikalar. Bu aralar dikkatinizi çekiyor mu bilmem İsrail'in Yunanistan'ın Suudi Arabistan'ın ezcümle Türkiye düşmanlarının ortak paydalar etrafında görüşmeleri yaptığını hepimiz biliyoruz. Ancak şundan Emin olalım biz bugün gerçekleştirdiğimiz millileşme hamleleri sayesinde sanırım hepsini bertaraf edeceğiz. Bunlar sadece rüyalar Hayaller değil ya da benim söylediğim saçmalıklar Eğer araştıracak olursanız gerçekte tüm çıplaklığı ile göreceksiniz. Şimdi sımsıkı kenetlenmenin ve daha fazla nasıl faydalı olabilirim düşünmenin zamanı. O şunu demiş Bu şunu demiş bir tarafa geçiyorum bu yazdıklarımı da bir sürü şey diyecekler Umurumda değilsiniz! Gerçekler karşısında sırf entel entel laf söylemek amacı ile konuşulmuş şeyler söz bile sayılmaz.

Geri