4. Hafta Şeffaf Oda Konuğu: No Pasaran

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lefty

Özel Üye
Değerli Forum Üyeleri,

@No Pasaran arkadaşımız 4. Hafta Şeffaf Oda konuğumuz olmuştur, kendisine teşekkür ediyoruz.

Şeffaf Oda konuğuna soru soran kullanıcılarımızın ve konuğumuzun uyması gereken kurallar aşağıdaki şekildedir:

• Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz ancak konuğumuzun cevap vermeme hakkı olduğu için lütfen aynı soruyu tekrar etmeyiniz.
  • Alaycı, alakasız sorular sormaktan kaçınıp konu içinde ikili tartışmaya girmeyiniz.
  • Önceden sorulmuş soruları sormamaya özen gösteriniz.
  • Konuğumuz sorulan sorulara yalnız kendisi cevap verebilir, başka bir üye tarafından cevaplanamaz.
  • Konu 31.03.2023 tarihinde kapatılacaktır.

Not: Soru sormak istemeyen kullanıcılarımız konuğumuz hakkında düşündüklerini genel ahlak kuralları çerçevesinde iletebilirler.
Kurallarımız açık ve nettir, uymayan arkadaşlarımıza gerekli işlemler yapılacaktır.

Lefty

Özel Üye
@No Pasaran konuk olduğun için teşekkür ederim.

Bildiğim kadarı ile yoğun bir tempoda çalışıyorsun ve öncelikle sormak isterim ki sevdiğin işi mi yapıyorsun yoksa o günün koşulları gereği, kendine en uygun bulduğun alana mı yöneldin?

Deprem gerçeği ile acı bir şekilde yeniden yüzleştiğimiz bu süreçte, hayat kurtarıcı en acil alınması gereken önlemler sence neler olabilir?

Hayvanları çok sevdiğini biliyorum ve bu sevgi çocuk yaşta aileden sana aşılanan bir sevgi midir yoksa bu dostluğun başlangıcını tetikleyen bir olay mı yaşadın?

İş yaşamından fırsat buldukça yapmayı en sevdiğin aktivite nedir?

Zaman zaman spontane kararlar alır mısın yoksa her koşulda planlı hareket etmeyi mi tercih edersin?

Cevaplar için teşekkür ederim.

Süreyya

Ego sum Principium mundi et finis seaculorum.
Üye
Bazen icten ice populist sag partileri destekledigini düsünüyorum.
Ne dersin?.dd

No Pasaran

Emektar Üye
Sorular için şimdiden teşekkür ederim, müsait oldukça cevap vermeye çalışacağım. Üyelerden tek ricam “benim hakkımda ne düşünüyorsun (:” sorusu görmemek. :dd

Trafalgar

Gümüş Üye
Selam @No Pasaran
1-Bir gününü nasıl geçiriyorsun? Neler yapıyorsun? İnsanlara neler önerirsin hobi olarak?
2-Forumu nasıl buluyorsun?
3-Kitap okur musun, okursan ne tarz? Olmazsa olmazım dediğin veya seni etkileyen üç kitap ismi söyler misin?
4-Bana bir şarkı hediye eder misin?
5-Olmazsa olmazım dediğin bir eşyan, inanışın var mı? -varsa ne-
6-Ne iş yapıyorsun? İş yaşamında kendini nerede görmek istersin? Nerede okudun?
7-Kendini hangi konularda geliştirdin, hangi alanlar ilgini çeker?
8-Hangi takımlısın, spora bakış açın nasıl?
9-aloneboy1903 kimdir, nasıl biridir?
10-Kendini nasıl tanıtırsın?
11-Nasıl düzelecek bu dünya?

Süreyya

Ego sum Principium mundi et finis seaculorum.
Üye
Milena'nin mektuplarini yaktin mi?
Felsefi bir akim olsan,hangisi olurdun?

No Pasaran

Emektar Üye
@No Pasaran konuk olduğun için teşekkür ederim.

Bildiğim kadarı ile yoğun bir tempoda çalışıyorsun ve öncelikle sormak isterim ki sevdiğin işi mi yapıyorsun yoksa o günün koşulları gereği, kendine en uygun bulduğun alana mı yöneldin?

Deprem gerçeği ile acı bir şekilde yeniden yüzleştiğimiz bu süreçte, hayat kurtarıcı en acil alınması gereken önlemler sence neler olabilir?

Hayvanları çok sevdiğini biliyorum ve bu sevgi çocuk yaşta aileden sana aşılanan bir sevgi midir yoksa bu dostluğun başlangıcını tetikleyen bir olay mı yaşadın?

İş yaşamından fırsat buldukça yapmayı en sevdiğin aktivite nedir?

Zaman zaman spontane kararlar alır mısın yoksa her koşulda planlı hareket etmeyi mi tercih edersin?

Cevaplar için teşekkür ederim.
Merhabalar,

Davetin için teşekkür ederim Lefty. Elimden geldiğince soruları yanıtsız bırakmamaya çalışacağım.

- Yoğun tempom çok uzun zamandır olduğu için normalde de olması gereken bu sanıyordum bir müddet. Ömrümde çalışmadığım bir zaman dilimi pek hatırlamıyorum. Bundan ötürü de memnunum. Esas soruna gelecek olursam, buna cevap vermek ne kadar tutarlı olur bilmiyorum. Zira 11 yıldır bu işi profesyonel olarak yapıyorum ve mesleğimi tercih etmeden önce de 2-3 yıl yapmıştım. Yine de hayalimdeki meslek bu değildi. Öğretmen olmak istiyordum ama insanın hayallerinin gerçek yaşamla tutarlı olması gerektiğini düşündüğümden mühendis olmayı tercih ettim. Nihayetinde hayaller gridir ama yaşam ağacı dediğimiz şey yeşil. Sosyoekonomik koşullar, yaşadığımız çevre bizlere ne dayatıyorsa direnmek belli bir noktadan sonra anlamsız geliyor. Özetle insanı biçimlendiren şey yaşadığı koşullardır ve ben de bu koşullar doğrultusunda kendimce en reel tercihe yöneldim. Bu tercihimden ötürü pişman değilim.

- Her afet gibi bunun da önceliği yaşanmadan önlemlerin alınması ve bu gerçeklerle yaşanmasına dair toplumun bilinçlendirilmesi. Lakin bu bilindik, doğru olan ve çoğu kişinin söylediği şey. Farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Biraz uzatabilirim belki, umarım sakıncası yoktur. Hem yer bilimi ile ilgilenen bir mühendis olarak, hem de bu toplumda yaşayan bir yurttaş olarak farklı bir noktaya ama bence en kritik gördüğüm noktaya değinmek istiyorum. Bana göre depremin bu kadar yakıcı ve yırtıcı yapan şey ekonomi-politik koşullar ve o koşulların oluşturduğu siyasi manevralar. Ekonomi > siyaset denklemine inanırım. Siyaset ekonominin nabzına göre konuşur ve eylemde bulunur. Malum iktidar kafası 20 yıldır parayı beton ekonomisinde gördü. Bu inanılmaz bir hız aldı ki buna karşı çıkanlar vatan haini, birilerin maşası, ülkenin büyümesini istemeyen bir takım şer odakları vs diye tanıtıldı. İktidarın bu baskıcı tutumunun özünde yatan şey ranttı. Ranta dayalı bu eylem çok hızlı bir şekilde ilerledi ve beraberinde denetiminden proje aşamasına, planlamasından diğer faktörlere kadar her şey görmezden gelindi. Müteahhitler bir noktadan sonra öyle büyüdüler ki bir de denetim şirketleri kurdular. Kendi binasını denetleyen müteahhit! Bunlar bu gücü nereden alıyordu peki? Sadece para mı? Türkiye ekonomi-politiğinin yarattığı rüşvet ve rant ortamı bunu doğurdu. Örneğin Jeoloji mühendisleri odasının yada saygın kimi bilim insanlarının “buradan fay geçiyor, deprem bekleniyor” şeklindeki açıklamalarının görmezden gelinmesinden anlıyoruz bunu. Para gelsin de nasıl gelirse gelsin. İnsan hayatı pahasına üstelik…

- Hayvanları ne zamandan beri seviyorum ve bunu tetikleyen şey nedir diye hiç düşünmemiştim bugüne dek. İlk defa bu sorunla geçmişime, çocukluğuma inmeye ve gerçekten hatırlamak için kendimi zorlamaya çalışıyorum. :dd tam hatırlamıyorum ama hatırıma gelen kimi şeyler, sevmek için olmasa da ilgi duymak için kimi sebepler olabilir. Lakin hayvana dair bakışımın değişmesi lisenin sonu yada üniversitenin başı diyebileceğim döneme denk gelir. O zamanlar hayvanın insan için yaratıldığı düşüncesinden yavaş yavaş aforoz olduğum, aslında hayvanın insan için yaratılmadığı, doğanın bir parçası olduğu, onların denge ve uyum içinde yaşarken bu dengeyi ve uyumu bozanın bizler olduğunu farketmemle hayvanlara yaklaşımım daha farklılaştı. Örneğin susuz kaldığı için yaklaşan bir yılana zarar veremem çünkü o yılanı susuz bırakmaya sebebiyet verecek kuraklığı bizler yarattık. Aç kalan bir köpeğe kötü davranamam ve imkanım varsa geri çeviremem. Çünkü onların avcı özelliğinin yitirilmesinde ve şehrin sokaklarında bir parça ekmeğe muhtaç halde yaşamasına sebebiyet veren bizleriz. Odama gelip ağ örmüş bir örümceği bile öldürmeden dışarı çıkarırım. Benimki aslında sevgiden çok saygı. Hayvanların yaşamlarına, yaşam haklarına saygı gösteriyorum ve onlara zarar verebilecek hakkı kendimde görmüyorum. Tersine doğaya hükmetmeye çalışıp dengeyi değiştiren, zarar verenler bizleriz.

İş yaşamından fırsat buldukça müzikle ilgileniyorum. Yaklaşık 5-6 yıl klasik gitar çalmıştım, uzunca bir süre ara verdim ve onun yerine elektronik org aldım. Kendimi onda geliştirmeye çalışıyorum lakin çok emek istiyor. Ders almayı isterdim ama buna da vakit ayıramıyorum. Ayrıca kimi topluluklarda yer almayı seviyorum. Bazıları mesleki, bazıları siyasi. Bu ortamlarda uzun uzadiye tartışmalar yapmak, yeni bir şey duymak hoşuma gidiyor. Bir şeyler okumak ve yazmak benim için vazgeçilmez. Eğer oyun oynayacaksam da en büyük oyun arkadaşım oğlum : dd sık olmasa da yapmaktan hoşlandığım birkaç aktivitem daha var…

Yaptığım işin kendisi hızlı karar almak ve kriz yönetimi üzerine kurulu. 11 yıldır rutin akışın dışında, en kısa zamanda en tutarlı kararı almaya çalışıyorum. Bu nedenle hızlı düşünmek ve çabuk karar almak benim için sıradan bir şeye dönüştü. Lakin buna spontane demem ne kadar doğru bilmiyorum. Çünkü hızlı da olsa zamana yayılı da olsa muhakkak bir süzgeçten geçiriyorum ve önceden planını kurduğum amaca hizmet edecek bir yol olmasına dikkat ediyorum. Genellikle önceden planımı yapmış oluyor ve o plana da riayet göstermeye çalışıyorum.

Umarım cevaplarım açıklayıcı olmuştur. Tekrardan teşekkür ederim.

No Pasaran

Emektar Üye
Yıllar geçti, şu an geldiğin noktada küçük burjuva olduğunu kabul ediyor musun?
Sağlam yerde solculuk yaptım ben bro;
Senin gibi Diyarbakır sokaklarında değil :ddd

763FFA44-2B83-4273-88A8-5B6692E1B47C.jpeg

Sorunun cevabı evet, zaman, mekan ve şartlar bu noktaya itti. Ama öyle bir soruşun var ki gören de seni mevziden yada mahpus damından yazıyorsun zannedecek : ddd

Lefty

Özel Üye
Merhabalar,
Davetin için teşekkür ederim Lefty. Elimden geldiğince soruları yanıtsız bırakmamaya çalışacağım.

Yoğun olduğun halde vakit ayırdığın ve cevapların için asıl ben teşekkür ederim.

Koşullar bazen insanı yorsa da senin adına mantıklı bir seçime vesile olmuş ki başarılarının devamını diliyorum.

Deprem konusunda yine salgın döneminde yaşanan bilim düşmanlığı bir kez daha ortaya çıktı fakat neyse ki bu kez bilimsel olandan yana tercihini kullanan insan sayısı çok daha fazlaydı da birileri bilgi kirliliği yaratacak alan bulamadılar. Geçmişte yapılan yanlışlardan artık ders alındığını umuyorum çünkü gelecek depremlerle yeni bedeller ödendiğinde o yıkımın altından kimse kalkamaz.

Hayvan sevgisi bana ailem tarafından küçük yaşta öğretilmişti ve senin de ifade ettiğin gibi annem ya da babam da hiçbir canlıya zarar vermemek konusunda bizleri her daim uyarırdı. Bu sebeple çevreye / doğaya karşı oldukça duyarlı yetiştik. Yılana bile zarar vermez, uygun şekilde uzaklaştırmanın yoluna bakmaya çalışırız.

Müzikle ilgilenmek ve ailenle / oğlunla geçirdiğin zaman en büyük terapi olmalı ki mutluluğunuzun hiç bozulmamasını dilerim.

Yazdıklarına tümüyle katılıyorum ve böyle hassas konularda aynı görüşte olmaktan çok mutlu oldum. Güzel günler hepimizin hakkı ve o günleri de yakında göreceğimize kalpten inanıyorum.

Aydınlatıcı ve detaylı cevaplar için bir kez daha teşekkür ederim.

No Pasaran

Emektar Üye
Merhaba @No Pasaran kolay gelsin.
Önsezilerin nasıl, genelde gerçekleşir mi?
Beşiktaş senin için ne ifade ediyor?
Kemal Kılıçdaroğlu hk ne düşünüyorsun sence bu kez olacak mı?
Merhabalar Yosun;

- Deneyimlerimden yola çıkarak oluşan önsezilerim çoğu zaman tutarlı çıkıyor. Onun dışındakilere dair bir fikrim yok, doğrusu önemsiz buluyorum.

- Beşiktaş bir zamanlar çok önem atfettiğim, bu önemin çocukluktan ve o zamanki çevremden geldiğini düşündüğüm ama şimdi çok da önemsemediğim, önemsememi gerektirecek çok da mühim sebepler olmadığını düşündüğüm spor kulübü. Vakti zamanında deplasman deplasman dolaşmış, hemen hemen sabah akşam bununla yatıp bununla kalkan biri olarak söylüyorum bunu. Aslında sadece Beşiktaş için değil, genel olarak Türkiye’deki spor kültürüne ve buna dair her şeyine olan bir tepki. Milyonlar götüren adamlar için kendimi onlara siper etmemin bir mantığa yoktu. Çoğu insanın belki birkaç yılda toplayabileceği parayı bu adamlar bir gecede masada hesap öderken ödeyebiliyorlar ve bunların renklere aşık olduğu, bunun için her şeyini ortaya koyabileceği inancı gerçekçi gelmiyor. Keza yılda milyonlarca Euro kazanan adamlar için kendimi yırtmam da saçma geliyordu. Soran olursa Beşiktaşlıyım diyorum sadece. Arada sırada maçlarını izliyorum, bir ürününü almak istersem de lisanslı ürün olmasına dikkat ediyorum, o kadar yani.

- Kişilere siyasi açıdan çok fazla anlam yüklenmesini doğru bulmuyorum. Zira çok fazla anlam yüklenmesi durumunda, bu kişilerin yaptıkları yada yapabileceği yanlışlar, o siyasi harekete büyük zararlar verebilir. O nedenle ilkeler benim için daha önemli. Kemal Bey’e şahsi olarak büyük bir saygım var ve bu saygıyı da yapısından, üslubundan, devlet adamı sorumluluğu göstermesinden ötürü gösteriyorum. Her sabah yeni güne uyandığımızda, yeni güne hakaret ederek başlayan bir adam var ve bu adama karşın son derece kibar, ötekileştirmeyen, olabildiğince kapsayıcı olmaya çalışan, devletin sorumluluklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu anda temsiliyet kabiliyeti en yüksek kişidir benim gözümde. Ayrı düşündüğüm, muhalefet olduğum çok fazla konu var ki bunu defalarca dile getirmişimdir. Lakin asgari müşterek bir çok konuda da buluşabiliyorum. Oy verme sebebim de farklılıklar değil, ortaklaşabildiğim gerekçeler olacak ki eleştirilerime seçime kadar ara verdim.

Teşekkür ederim.

No Pasaran

Emektar Üye
Bazen icten ice populist sag partileri destekledigini düsünüyorum.
Ne dersin?.dd

Ömrümün hiçbir döneminde sağ partileri desteklemedim. İlkesel bağlamda tutarlı gelebilecek kimi noktaları gerçekten benimseyebilseydim ve/veya yakınlık kurabilseydim bir şekilde savunabileceğim noktaları ifade etmekten çekinmezdim. Lakin benimsememek desteklemeye engel mi? Değil. Bunu yapan kimi kişileri belki kamuoyunda görüyoruz.

Madem burada konuğum ve sorulan sorular özel, o nedenle olabildiğince açık ve şeffaf olmaya çalışayım. Kimi zaman aklımdan “şunun şurasında yaşayacağımız bir ömür, ne diye şahsi menfaatim doğrultusunda şunu bunu desteklemeyeyim” dediğim zamanlar oldu. “Proleteryanın hakkını savunmak sana mı düştü lan, adamların umurunda bile değil, bırak kendi yarattıkları çamurda boğulsunlar, zaten sen burjuvasın, ait olduğun sınıfa ihanet etme” diye çok defa kendime serzenişte bulundum. Bunun yolu da o partileri desteklemekten geçiyordu. Tersine, sadece düşünsel olarak da değil, eylemsek olarak da aktiftim. Ufak 1-2 hadise dışında 2 defa gözaltına alındım, 2 de para cezası yedim. Lakin savunduğum, mantıklı bulduğum, vicdani gördüğüm siyasal ve toplumsal yapının zerresini sağ ideolojilerde olmadığını bildiğimden ve bir şekilde her defasında bünyemin kabul etmemesinden ötürü desteklemedim. Yine de eskisi gibi sol yelpazenin en solunda görmüyorum kendimi. Eskisi gibi duyarlı değilim. Ama bunlara rağmen hiç desteklemedim ve seni temin ederim ki önümde bu partileri desteklemem durumunda çok fazla fırsat çakabilecek kapı oldu ve hiçbirini çalmadım. Belki piro iktidara gelirse sosyal demokrat takılırız asdhdjsk

No Pasaran

Emektar Üye
Selam @No Pasaran
1-Bir gününü nasıl geçiriyorsun? Neler yapıyorsun? İnsanlara neler önerirsin hobi olarak?
2-Forumu nasıl buluyorsun?
3-Kitap okur musun, okursan ne tarz? Olmazsa olmazım dediğin veya seni etkileyen üç kitap ismi söyler misin?
4-Bana bir şarkı hediye eder misin?
5-Olmazsa olmazım dediğin bir eşyan, inanışın var mı? -varsa ne-
6-Ne iş yapıyorsun? İş yaşamında kendini nerede görmek istersin? Nerede okudun?
7-Kendini hangi konularda geliştirdin, hangi alanlar ilgini çeker?
8-Hangi takımlısın, spora bakış açın nasıl?
9-aloneboy1903 kimdir, nasıl biridir?
10-Kendini nasıl tanıtırsın?
11-Nasıl düzelecek bu dünya?
Merhabalar;

1- Deprem bölgesinde olduğumdan, gün içerisinde çalışmak dışında yapabileceğim tek şey okumak ve yazmak. Maalesef yapabilecek pek bir şey yok. Öte yandan birine hobi önerebilmem pek mümkün değil, zira hobiler kişilerin bakış açısına, yaşayış şekline, yaşına vs çoğu şeye göre değişkenlik gösterir.

2- Foruma 2013’den beri aktif üyeyim. 10 yılı aştı sanırım. 5 yıla yakın yöneticilik yaptım ve dahası buradaki üyelerin birkaçı 2013 öncesinde başka forumda takılıyorken tanıdığım kişiler. Forum benim için bir şeyler yazabildikçe, tartışabildikçe güzel. Bunu da burada yapabiliyorum. Bundan öte, bunu bura dışında başka forumda yapamıyorum. O nedenle vakit buldukça zaman harcadığım ve bundan da keyif aldığım bir ortam.

3 - Kitap okuyorum. Hayat ile gerçekçi bağ kurabilen kitaplar önceliğimdir. Romanlar, politik felsefe, siyasi analizlerin yer aldığı kimi deneme kitapları, kimi zaman bilimsel kitaplar, öyküler vs ilgimi çeken ne varsa okuyabilirim. Şu an İnce Memed serisinin 2. Kitabındayım. Kitap önerecek olsaydım önerecek kitap olarak beni en çok etkileyen Rus bir Narodnik olan ve kitabını da zindandayken yazan Cernişevski’nin “Nasıl Yapmalı” kitabıdır. 2 ciltten oluşur. Her ikisinin de okunmasını öneririm. İkinci kitap ise bende büyük etki bırakan bir aydın olan Sabahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan romanıdır. Üçüncü kitap ise Thomas Moore’un Ütopya isimli eseri olabilir.

4 - Müzik açısından ne seversiniz bilmiyorum ama 10 yıldan fazladır dinlediğim bir şarkıyı önereyim. Balad bir parça. Vokali Hansi Kurch ve çok severim;

5- Olmazsa olmaz dediğim bir inanışım eşyam yada tabum yok. Metafizik hiçbir uyuşturucu kullanmıyorum. Değişime de açığım. Zaman ve bu zaman içersinde yaşadıklarımız, gördüklerimiz ve okuduklarımız bizleri şekillendiren yegane şey.

6 - Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Maden Mühendisliği okudum. İş olarak madencilik faaliyetinde bulunuyorum. Kendi işimi yapıyorum. 2013’de bir yatırıma girdim ve mermer ocakçılığı işine girdim. Ürettiğim hammaddeyi ürüne dönüştürüp 4-5 ülkeye mal ihraç ediyorum. Hedefim işimi daha da geliştirmek.

7- Asıl işim kriz yönetimidir. Zaten kendi kendine işleyen bir sistemde bana çok ihtiyaç yoktur, sadece çayımı içmek vardır. İşe dair kriz yönetmek en iyi yaptığım şeydir. Hayatımın her döneminde yönetici oldum ve bu benim karakterimdir. Eğer yönetici değilsem, işin merkezinde değilsem o işi yapmaya çok istekli olmuyorum. Makale yazmak, yorumlamak, analizlerde bulunmak konusunda kendimi geliştirdim diyebilirim. Ama bu birazda göreceli bir kavram. Müzik konusunda oldukça geliştirdim. Hem enstrüman olarak hem de dinleyici olarak. Amatör de olsam klasik gitar ve org biliyorum. Çok iyi bir kulağım oluştu. Birbirinden farklı 10 ses aynı anda çıktığında hangi sesin neye ait olduğunu bulabilirim.

8- Eskiden çok fanatik bir Beşiktaş’lıydım. çarşı Gaziantep, çarşı Adana, Çukurova ÜniBjk gibi oluşumlarda aktif rol oynadım. Deplasmanlara ve etkinliklere katıldım. Lakin bir müddet sonra bundan tamamen soğudum. Bunun temel sebebi milyonlar kazanan insanlar için bu kadar emek veriyor oluşumun gereksiz olduğunu düşünmemdi. Bakış açım zaman içinde değişti. Sahada futbol oynayan 11 kişi değilde sahada futbol oynayan 11 milyoner adamı izliyor gibi hissediyordum. Ve bunların maçlarını, antrenmanlarını, bilmem kimin ne söylediğini takip etmek saçma geldi. Sadece bu da değil, yönetici olan kişiler tamamiyle mafyatik adamlar ve bu işten milyonlar götüren kişiler. Senin benim 1 yılda yediğimiz parayı 1 gecede masada hesap diye ödeyen kişiler. Milyonlar götüren adamlara kendimi siper etmeye devam edemezdim ve uzaklaştım. Soran olursa sadece Beşiktaş’lıyım diyorum. Denk gelirsem maçlarını, gelemezsem de özetlerini izliyorum, o kadar.

9 - Yukarıda da yazdığım gibi tek ricam üyelerin yorumlanmamasıydı. Bunu yazma sebebim, sanalda insanlara dair yorumlama yaparken yanlış yada eksik olabileceği düşüncesi. Yine de bir şeyler yazmam gerekirse, uzun zamandır kullanıcı ismine aşina olduğumdan mesajlarını takip ediyorum diyebilirim. Şahsi olarak gerçekten bir şeyler bilseydim yazardım ama zaman içerisinde fikrim oluşursa üye sözlüğüne yazacağım.

10 - No Pasaran ismi cismi mühim değildir. Hayata soldan bakar. Kalbi soldan atar. Bu kadar.

11 - Bir şeylerin düzelmesi toplumların elindedir. Halklar kendi kaderlerini eline aldığı ölçüde bir şeyler değişebilir.

Sorular için teşekkür ederim.

need

Üye
Hatırladığım kadarıyla başkalarının yaptığı yemeği yiyemiyordun.Buyur bir akşam bize malatya yemekleri yiyelim desem gelmez misin ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt