Selam
@No Pasaran
1-Bir gününü nasıl geçiriyorsun? Neler yapıyorsun? İnsanlara neler önerirsin hobi olarak?
2-Forumu nasıl buluyorsun?
3-Kitap okur musun, okursan ne tarz? Olmazsa olmazım dediğin veya seni etkileyen üç kitap ismi söyler misin?
4-Bana bir şarkı hediye eder misin?
5-Olmazsa olmazım dediğin bir eşyan, inanışın var mı? -varsa ne-
6-Ne iş yapıyorsun? İş yaşamında kendini nerede görmek istersin? Nerede okudun?
7-Kendini hangi konularda geliştirdin, hangi alanlar ilgini çeker?
8-Hangi takımlısın, spora bakış açın nasıl?
9-aloneboy1903 kimdir, nasıl biridir?
10-Kendini nasıl tanıtırsın?
11-Nasıl düzelecek bu dünya?
Merhabalar;
1- Deprem bölgesinde olduğumdan, gün içerisinde çalışmak dışında yapabileceğim tek şey okumak ve yazmak. Maalesef yapabilecek pek bir şey yok. Öte yandan birine hobi önerebilmem pek mümkün değil, zira hobiler kişilerin bakış açısına, yaşayış şekline, yaşına vs çoğu şeye göre değişkenlik gösterir.
2- Foruma 2013’den beri aktif üyeyim. 10 yılı aştı sanırım. 5 yıla yakın yöneticilik yaptım ve dahası buradaki üyelerin birkaçı 2013 öncesinde başka forumda takılıyorken tanıdığım kişiler. Forum benim için bir şeyler yazabildikçe, tartışabildikçe güzel. Bunu da burada yapabiliyorum. Bundan öte, bunu bura dışında başka forumda yapamıyorum. O nedenle vakit buldukça zaman harcadığım ve bundan da keyif aldığım bir ortam.
3 - Kitap okuyorum. Hayat ile gerçekçi bağ kurabilen kitaplar önceliğimdir. Romanlar, politik felsefe, siyasi analizlerin yer aldığı kimi deneme kitapları, kimi zaman bilimsel kitaplar, öyküler vs ilgimi çeken ne varsa okuyabilirim. Şu an İnce Memed serisinin 2. Kitabındayım. Kitap önerecek olsaydım önerecek kitap olarak beni en çok etkileyen Rus bir Narodnik olan ve kitabını da zindandayken yazan Cernişevski’nin “Nasıl Yapmalı” kitabıdır. 2 ciltten oluşur. Her ikisinin de okunmasını öneririm. İkinci kitap ise bende büyük etki bırakan bir aydın olan Sabahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan romanıdır. Üçüncü kitap ise Thomas Moore’un Ütopya isimli eseri olabilir.
4 - Müzik açısından ne seversiniz bilmiyorum ama 10 yıldan fazladır dinlediğim bir şarkıyı önereyim. Balad bir parça. Vokali Hansi Kurch ve çok severim;
5- Olmazsa olmaz dediğim bir inanışım eşyam yada tabum yok. Metafizik hiçbir uyuşturucu kullanmıyorum. Değişime de açığım. Zaman ve bu zaman içersinde yaşadıklarımız, gördüklerimiz ve okuduklarımız bizleri şekillendiren yegane şey.
6 - Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Maden Mühendisliği okudum. İş olarak madencilik faaliyetinde bulunuyorum. Kendi işimi yapıyorum. 2013’de bir yatırıma girdim ve mermer ocakçılığı işine girdim. Ürettiğim hammaddeyi ürüne dönüştürüp 4-5 ülkeye mal ihraç ediyorum. Hedefim işimi daha da geliştirmek.
7- Asıl işim kriz yönetimidir. Zaten kendi kendine işleyen bir sistemde bana çok ihtiyaç yoktur, sadece çayımı içmek vardır. İşe dair kriz yönetmek en iyi yaptığım şeydir. Hayatımın her döneminde yönetici oldum ve bu benim karakterimdir. Eğer yönetici değilsem, işin merkezinde değilsem o işi yapmaya çok istekli olmuyorum. Makale yazmak, yorumlamak, analizlerde bulunmak konusunda kendimi geliştirdim diyebilirim. Ama bu birazda göreceli bir kavram. Müzik konusunda oldukça geliştirdim. Hem enstrüman olarak hem de dinleyici olarak. Amatör de olsam klasik gitar ve org biliyorum. Çok iyi bir kulağım oluştu. Birbirinden farklı 10 ses aynı anda çıktığında hangi sesin neye ait olduğunu bulabilirim.
8- Eskiden çok fanatik bir Beşiktaş’lıydım. çarşı Gaziantep, çarşı Adana, Çukurova ÜniBjk gibi oluşumlarda aktif rol oynadım. Deplasmanlara ve etkinliklere katıldım. Lakin bir müddet sonra bundan tamamen soğudum. Bunun temel sebebi milyonlar kazanan insanlar için bu kadar emek veriyor oluşumun gereksiz olduğunu düşünmemdi. Bakış açım zaman içinde değişti. Sahada futbol oynayan 11 kişi değilde sahada futbol oynayan 11 milyoner adamı izliyor gibi hissediyordum. Ve bunların maçlarını, antrenmanlarını, bilmem kimin ne söylediğini takip etmek saçma geldi. Sadece bu da değil, yönetici olan kişiler tamamiyle mafyatik adamlar ve bu işten milyonlar götüren kişiler. Senin benim 1 yılda yediğimiz parayı 1 gecede masada hesap diye ödeyen kişiler. Milyonlar götüren adamlara kendimi siper etmeye devam edemezdim ve uzaklaştım. Soran olursa sadece Beşiktaş’lıyım diyorum. Denk gelirsem maçlarını, gelemezsem de özetlerini izliyorum, o kadar.
9 - Yukarıda da yazdığım gibi tek ricam üyelerin yorumlanmamasıydı. Bunu yazma sebebim, sanalda insanlara dair yorumlama yaparken yanlış yada eksik olabileceği düşüncesi. Yine de bir şeyler yazmam gerekirse, uzun zamandır kullanıcı ismine aşina olduğumdan mesajlarını takip ediyorum diyebilirim. Şahsi olarak gerçekten bir şeyler bilseydim yazardım ama zaman içerisinde fikrim oluşursa üye sözlüğüne yazacağım.
10 - No Pasaran ismi cismi mühim değildir. Hayata soldan bakar. Kalbi soldan atar. Bu kadar.
11 - Bir şeylerin düzelmesi toplumların elindedir. Halklar kendi kaderlerini eline aldığı ölçüde bir şeyler değişebilir.
Sorular için teşekkür ederim.