Sizce Korona Salgını Ne Zaman Bitecek?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 35 gün önce görüldü
Salgının dünya genelinde sona ermesi çok zaman alacağa benziyor ve tabii ki bu durum ülkemiz için de geçerli olacaktır.

Salgının bitmesi ancak üç şekilde mümkün olabilir:

- Virüsün mutasyona uğrayıp insandan insana bulaşmaması,

- Aşı ya da tedavisinin bulunması,

- Belli sayıda insana bulaşıp bağışıklık kazanılması, ( Uzmanlara göre bu sayı da süre de net değil. )

Bu seçeneklerden hariç, salgın kendine kendine de durabilir fakat bu çok büyük sürpriz olur.

Vaka sayısı zamanla düşse bile gizli taşıyıcılar sebebi ile yeniden artışa geçebilir. Grip gibi her an hayatımızın içinde olacağa benziyor ve tedbirli yaşamak dışında elimizden başka bir şey gelmez.

Test yapmadan da şu an pozitif vakaları tomografi ile tespit edip hemen izole ediyorlar ve temas kurduğu herkese de ulaşmaya çalışıyorlar. Belli bir yaşın üstündeki kişilerin evde olması en azından yoğun bakımlık hasta sayısını büyük ölçüde azaltacaktır fakat tekrar sokağa çıktıklarında neler olacağını bilmek mümkün değil.

Yurt dışı seyahatleri yeniden başladığında virüs de tekrar taşınmaya başlayacaktır ve test bile çözüm olmayabilir çünkü bazı hastalar hiç belirti vermeden virüsü taşıyabiliyorlar ancak test sonuçları negatif çıkıyor.

Vaka sayısından daha önemlisi kaç kişinin yoğun bakımlık olduğudur ve bu sayı da kişilerin bağışıklık sistemine ya da başka bir hastalığının olup olmamasına bağlı olarak değişecektir.

Önümüzde uzun bir süreç var ve panik olmadan, dikkatli bir şekilde bu günleri atlatmaya çalışacağız.

Bu virüs çok çok insana bulaşacak. Önemli olan ne zaman bulaşacağı.Eğer kontrol altına alınmadan bulaşırsa İspanya'daki gibi koridorlarda yatabilirsiniz iyi muamele göremeyebilirsiniz. Ne kadar geç bulaşırsa o kadar iyi tedavi ve muamele görürsünüz..Olayın özü bu.

Coronalı bir kişi 1 ile 16 kişiye bulaştırabilir.Yani şuanda herkes Coronalı gibi davranması lazım.

Şimdi isteyen gitsin sokağa çıksın. İsteyen kurallara uyumasın. Gidip dışarıdan Coronakapıp sevdiklerinizin corona olmasına veya ölümüne sebep olun. Sonuçta herkes kendi ölüsüne ağlar.

2020 iyi çıkmadı, biraz da 2021'e mi baksak (:

Benim sahsi taminim Haziran gibi Dunya bir nefeslenir. Eylul gibi 2. dalgayi bekliyorlar cunku.

Bu sorunun net cevabını Dünya üzerinde bilen varmı :/

Umalim ki yaz aylarında yavaşlasın.

okulların açılması zor
çok zor
burdan devam edelim

Herşeyin sonu oldugu gibi salgın da elbet birgün bitecek.Haziran ayı içerisinde biter diye umuyorum.

Rabbim imtihanı kolay olanlardan eylesin.

Az once dunyaca unlu doktorumuz Mehmet Oz ile yapilan bir roportaji okudum buna gore, nisan ve mayis aylarinda yavasliyacagini havalarin sogumasiyla yeniden gorulecegini ve bu duruma hazirlikli olmamiz gerektiginden bahsediyordu.Asilar bulunana kadar sanirim corona ile yasamayi da ogrenecegiz. Umarim daha fazla kayiplar olmadan gerekli ilaclar asilar bulunur.

İnfluenza bitti mi? Yoo.
Bu da öyle olacak.
Bitse de bitmese de dünya Mayıs'tan sonrasını tolere etmez abicim

Yakında insanları kimse durduramaz ve normal yaşama döner. Ne zaman son bulacağı sadece öngörü, gerçek verilere dayalı bir şey yok. Biz her gün ölü sayısını 75'e sabitleme yaptık bakalım. Her doktor ve uzman farklı şeyler söylüyor, bir şekilde tüketim devam ederken üretimde aksaklıklar var. Bu yüzden küresel bir sorun olduğu için virüsle yaşanacak bir ortam sağlanır ve kalan sağlar bizimdir.

Ali Koç dip dalga
Korona yeni bir dünya...

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!!!!!

Muhtemelen yakında hafifler ama etkileri uzun sürer tabi yeniden patlak verme olasılığı da var.

️ 7 Nisan'da yaşananlar — Dünya geneli:

Vaka sayısı 1,4 milyonu geçti.
Ölüm sayısı 80 bini geçti.
İyileşen kişi sayısı 300 bini geçti
Aktif vaka sayısı 1 milyonu geçti
-

Dünya Geneli
*Teyit edilen verilere göre:

Dünya genelinde toplam test sayısı: 10,2 milyon
Dünya genelinde toplam vaka sayısı: 1,4 milyon.

genel tablo pek iç acıcı değil. umarım en kısa süre de şu illetten bütün dünya kurtulur.

.bitmesi 2022'yi bulur diye düşünüyorum. başka bir illet o zamana kadar gelmezse.

Buda influenza gibi normal kabul edilip hayata en fazla 6 ay sonra kaldığı yerden devam edilecek....
Ve ölümlerin Covidden olup olmadığına bakılmaksızın herşeye kaldığı yerden devam...
Çünkü yoksa ürwtim ve tükwtim dengesizliği dünyada iç isyanlar devamında sömürge arayışlarını beraberinde getirecek ve bir dünya savalı patlama olasılığı yüksek..

Bu yüzden bitmeyecek bşr hastalık olarak hayatımızda kalacak ve hayat kaldığı yerden devam edecek...

Önümüzdeki 10 sene bununla mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Tüm alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kalacağız. Belki çok kişiyi de yitireceğiz.

dünyada ne kadar yaşlı bir nüfus var ? Bana göre yüksek ihtimalle büyük bir grup belki 10 milyon belki 5 milyon çoğu 55 yaş üstü her kim varsa bu virüs onları öldürmeden durmayacaktır. 2.dalga yahut 3.dalga mutlaka ama mutlaka sürekli bir şekilde daha çok kontrollü bir şekilde bu hastalık devam eder. Ta ki 2.evreye kadar, ikinci evre de dünyada ki sanal para sistemidir. Komplo teorisi olarak görebilirsiniz ama gidişat o yönde.

Geri