35 yaşına gelmeden önce öğrenmeniz gerekenler

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1204 gün önce görüldü
40'a merdiven dayadığım şu günlerde her yaşımda bir şey öğrendim gelsin hayat istediği gibi.. .p

bu yumurta dondurma işlemi güzel bir öneri olmuş kesinlikle shini. bir de bu süreç de öyle ''hadi kalkıp gideyim dondurayım'' gibi bir süreç olmadığı için, erken karar verip dondurmak önemli. belli testlerden geçiliyor çünkü, amh testiydi galiba, oradaki oranlarda düşüklük varsa yumurta alınma işlemi yapılamayabilir bile. tabii vitaminler, iğneler ve ilaçlarla desteklenerek bu oranı yükseltseler de 35'inden önce bunu yapmak her halükarda hem daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlar hem de maddi olarak daha az yıpranmanızı. yatırım yaparken gerçekten çocuk sahibi olmak isteyen bir kadın, buna da yatırım yapmalı. fiyatlar şehirlere göre bile farklılık gösterse de en az 25.000'i gözden çıkarmak gerekiyor gibi. en son bu aralıklarda dolanıyordu şimdi daha da uçmuş olabilir, bir de her yıl 1000 tl civarı saklama süresini uzatma parası ödeniyordu... doğmamış çocuk bile masraf işte görüyorsunuz, yatırım yapın canım kadınlarım. ilerde çocuk sahibi olmak istediğinizde tüp bebeğe yönlendirseler kaç katı ödemeler çıkacak onu düşünün. çağla şıkel hanımefendiciğim sağ olsun, dillendirmişti bu konuyu o zaman araştırmıştım... düşünmüyorum desem yalan olur.
Evet, malesef bir de maddi boyutu var bu konunun. Buradaki bazi sirketlerin saglik sigortalari belli miktara kadar yardim ediyor artik. Insanlar da ozellikle saglik alanindaki bu gibi durumlari karsilayip karsilamamasina gore kararlar veriyor. Turkiye’de bu karsilaniyor mudur emin degilim tabi. En azindan dusunme surecine eklenmesi onemli.

Geri