3 kuşak sonra ateist olmayanlar garipsenecek

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
abd chicago'daki bir konferans'ta söylenen prof. dr. lawrence krauss'a ait söz.

"m.ö. 5000'de tanrı'nın tüm kainatı yarattığına inanılıyordu.
m.ö. 1500'de tanrı'nın bir adama denizi yarabilen sopa verdiğine inanılıyordu.
m.s. 37'de tanrı'nın bakire bir kadına çocuk doğurtturabileceğine inanılıyordu.
m.s. 1000'de tanrı'nın savaş kazandırabileceğine inanılıyordu.
m.s. 2000'de tanrı'nın oğlu'nun (jesus) silüetinin mozzarella peynirli tost ekmeğinde görülebileceğine inanılıyordu."

"tanrılar ve dinler artık tarihsel misyonunu tamamladı"
"sosyolojik evrimde politeizm, monoteizm gibi süreçler miadını doldurdu, uzay'ın kolonizasyonundan önce dünya'daki son ve nihai ideolojik basamak olan ateizm'e geçiş sürecindeyiz"
"global tüm veriler dünya'nın 1970'den beri önlenemez bir şekilde ve sürekli artan bir ivme ile ateizm'e yöneldiğini göstermektedir"
"karanlık çağlardan çıkışta politeizm'in devrimi arktik basit sanattı, monoteizm kitaplarla okuma ve literatür kazandırdı, ateizm ise matematik, inovasyon gibi araçlarla bilim ve aydınlanma yoluyla zincirin son halkasını tamamlıyor"
"bugün size amerika'nın tutucu eyaletlerinde bir tanışma yöntemi olarak -hangi kiliseye gidiyorsun ?- sorusunu sorabilirler, ancak çok değil 3 kuşak sonra onların torunları ise herhangi bir dine inanan kimselere zombi görmüş gibi hayretle bakacaklar."

diye devam etmiştir.

neyimiz normal ki ateyiz olmayışımız garipsensin. oraya kadar garipsenecek çok şeyimiz var.

doğru bir tespit. yok ciddiyim bak, adam kıyamet zamanını görmüş ama bunun kıyamet olduğunu bilememiş tabii.

1500 yıl süreceğine mucidi bile inanmazdi zaten.

yazının kıyamet ile ilgili nasıl bir bağlantısı olduğunu birisi bana açıklayabilir mi? :bekle

"tanrılar ve dinler artık tarihsel misyonunu tamamladı"

bay krauss bu sözüyle kıyameti mi kast etmiş oluyor? kıyamet dinlerin deşifre edilmesinden sonraki süreç midir?

3 kuşak sonra onların torunları ise herhangi bir dine inanan kimselere zombi görmüş gibi hayretle bakacaklar

eğer bay krauss kıyametten bahsediyorsa "3 kuşak sonra" diye bahsettikleri insan dışı varlıklar mıdır?

son olarak, fotoğraf makinesinin icadından beri herhangi bir doğaüstü olay yaşanmamasının sebepleri nelerdir? (denizin ikiye yarılması, ayın ikiye bölünmesi vs.)

3 Kuşak sonra ben hayatta olmayacağım lakin olsa idim yine Rabbime inanıyor olurdum , oldum olası garip olmaktan keyif almışımdır. Benim için problem olmazdı sanırım :)

Geri