Kadınlar Şiddete Karşı Nasıl Önlem Alabilir?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Değerli Forum Üyeleri,

Zülfü Livaneli'nin "Kadınlar silahlanmalı!" açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz ve kadınlar şiddete karşı ne gibi önlemler alabilirler?

zulfu-livaneli_6598.jpg

Caydırıcı yasalar ve aile içi eğitim olmadan şiddetin hiçbir şekli önlenemez. Kadınlar şiddeti kimi zaman da hiç tanımadığı birilerinden görmekte ve kendini savunmaya pek vakit bulamamaktadır. Silahlanma çözüm olmaz ancak yolda - sokakta yürürken sanırım biraz daha dikkat etmek, apartmana girerken sağa sola bakmak hatta apartman içine gizlenebilecek birilerine karşı bile uyanık olmak gerekiyor.

Rusya'da kadınlar tecavüzcüsünü yaralar veya öldürürse ceza almıyorlar fakat bu durumu mutlaka kötüye kullanan kadın da çıkıyordur.

İstatistiklere göre Rusya'da yılda 14 bin kadın erkeklerce katlediliyor. Aynı şekilde yılda 2 bin çocuk öldürülüyor. Rusya İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre tüm suçların yüzde 40'ı evde, yüzde 93'ü kadınlara karşı işleniyor. Parlamentoda onaylanan yasa, tecavüz girişimlerinde kadınlara nefsi müdafaa hakkı tanıyor. Yasaya göre cinsel saldırıya uğrayan kadın, saldırganı yaralar veya öldürürse hiçbir ceza almayacak.
-Alıntı-

Livaneli'nin "Kadınlar silahlansın!" önerisi caydırıcı bir çözüm değildir. Son döneme bakılırsa 'şiddet' konusu sadece kadına yönelik artmıyor, dünya genelinde şiddet eğiliminde ciddi bir yükselme var.

Üff şimdi yazsam çok uzun yani
Açikcası üşeniyorum

Zülfü amca kısmen haklı

Bir yanlış ya eğitimle ya baskı-şiddet gibi üstün güçle engellenir.. Şiddet gören kadın bunu yapanı eğitemeyeceğine göre diğer seçeneğe başvurması garipsenemez.

Konunun yine dönüp dolaşacağı yer yetiştirme ve kültür çevresinde olacaktır. Analar, babalar oğullarını sığır gibi yetiştirmeseler, kızlarımız tipine şekline maçoluğuna bakıp da bu sığırlara umut vermeseler, ayrıca kadınlarımız bu türden sığırların damarına basmasalar, başka erkeklere mavi boncuk dağıtmasalar vs vs uzar gider liste ama düzelmez ben size söyleyeyim.
Livanelinin teklifi ise daha çok kadının ölmesine yol açar.

Hayatın içindeki çeşitli pratikler sizi sonraki durumlara hazırlar. Sorunlarınızla başa çıkma yöntemleriniz isteseniz de istemeseniz de hayatınızın bir parçasıdır.

Şiddetin her zaman kötü olmadığını hepimiz V for Vendetta'dan öğrendik sanıyordum.

Biber Gazı.

---------- Post added 24 Aralık 2019 at 21:37 ----------

Ve, beladan uzak durursan, belaya bulaşmazsın.

Okusunlar, kültürlü olsunlar. Akla, bilime ve mantığa önem versinler. Gerisi gelir zaten.

Öncelikle Kadınların Eğitimlerini Almaları Lazım Eğer iyi Bir Eğitim Aldıkları Takdirde İlerde Kendi Ayakları üzerinde Durabilirler. Gelecekleri Garanti Altina Alinmiş olur Bununla Beraber Şiddet Gören kadınlar İçin Devletin Bazı Olanaklar Sağlaması Lazım . Malum Karşi Tarafa Uzaklaşma Verselerde Yaklaşa Biliyorlar . Kendilerini Koruyamıyorlar Buda Yasadan Kaynaklanıyor . Geçenlerde Zülfü Livaneli`nin Şiddet Gören Kadınlar İçin ``Silahlansınlar`` Dedi. Benim Görüşümde O Yönde Madem Biz Bu Karektersiz Vicdansız İnsanları Sokakda Cevremizde Zap Edemiyoruz . Hergün Bir Genç Kızın Hergün 5 Yaşindaki Kiz Çocuklarının Veya Yurtlarda Kalan Erkek Cocuklarına Tecavüz Edenlerle Veya Şiddet Göstrenlerle Baş Edemiyoruz En Mantıklısı Bencede Kadınlar Silahlansın Ama Bununda Belli Başli Unsurlarının Oluşması Lazım..

Karadenizliyim ve bir silahım yok. Çünkü korkarım kendimden. Her sene olur böyle şeyler. Birisi çocuğunun eline silahı verir ve kullanmasını öğrenmesini ister. O da gider ve arkadaşını vurur, öldürür. Veya çocuk tabancanın yerini keşfeder ve kurcalarken vurur kendini. Uzun vadede eğitimle azalır. Kısa vadede beladan uzak durmasını öğrensinler. Tam bir çözüm hiç bir zaman olmaz. Doğru eğitimle azalır sadece.

Silaha da gerek yok. Biber gazi bile yeter. Oldurucu silahlara gerek oldugunu dusunmuyorum. Her kadin silahi cekip kullanamayabilir silahlar belirli bi guc ve antrenman gerektirdigi icin. Ama biber gazi oldukca basit. Cek ve bas parfum gibi. Sonra da doversin adami cantayi vura vura.

zihniyet değişmediği sürece bu şiddetin önüne geçmek mümkün olmaz
biber gazıymış kungfuymuş falan hikaye geçin bunları abi.

Geri