Her yerin savaş alanı olduğu dünyada, insanlığın yaşam hakkı ve insanlık onuru sizin için ne ifade ediyor?

Konu sahibi son olarak 35 gün önce görüldü
Saygıdeğer IRCForumlari.Com.TR üyeleri;

23. haftanın tartışma konusu; Her yerin savaş alanı olduğu dünyada, insanlığın yaşam hakkı ve insanlık onuru sizin için ne ifade ediyor?

• Beğen
Tepkiler: X
Savaş alanı olmayan yerlerde insan onuru ve yaşam hakkı var?
Bu meseleye kime göre baktığımız da önemli.

İnsanlık kendi onurunu yerle bir ediyor oluyor haliyle.
Kendisiyle çelişiyor.

Güçlü olanın tüm kuralları belirlediği bir sistemde, yaşam hakkı ya da insanlık onuru da yine birilerinin işine geldiği yönde şekillenecektir.

Bu soruya en vasatımız bile illaki bir şeyler karalayabilir. Ne ifade ediyor yerine ne yapıyorsunuz sorusunun cevaplarını merak ettim ben asıl. Bunları konuşmak zevkli olur.

• Beğen
Tepkiler: X
Savas alanı olmadan da insanların yaşam hakkı ellerinden alınıyor.
Böyle olacagına komple üzerimize atom atsınlar bütün dünya yok olsun.
onur mu hangi onur ?

Herkes bir şeyler diyr ama bir şey yapan olmuyor ne yazık ki önce hayat standartlarının düzelmesi lazım.
İnsanlar kendilerine bakamıyor ki??

Çok uzun bir konu başlığı olmuş. ^^
Yalniz her yer savaş alanı değil. Kendi kendine yetebilen kişiler ve toplumlarda mevcut. Savaş alanından kasıt ettiğin şey insanlık savaşı ise eğer bu konuda epey bir konuşurum ama tanklı tüfekli savaştan bahsediyorsan pek bir şey diyemem. Tek diyebileceğim savaşırsan insanlık hakkın olmaz, savaşmazsanda insanlık hakkın olmaz. Her iki türlü çıkmazdasın.

Artık tüm savaşlar masada kazanılır kaybedilir, ve insanlarda santraçdaki sadece piyonlardır.

Ben bu konunun yanlış amaçlarla bilerek insan hakları çerçevesinde değerlendirildiğini inanıyorum dikkat ederseniz insan hakları adına Eylem yaptıklarını söyleyen o kadar çok dengesiz Ve karaktersiz devletin yapılanmaları hep aynı teraneleri söyleyerek onarılmaz yaralar ve sömürü düzeni kuruyorlar

Maalesef bugün kendine gelişmiş devletler parantez içerisinde Batı medeniyeti diyen ülkelerin tek amacı Hristiyan insanları varsayarak onun haricindeki inançlardaki insanları ezmek sömürmek veya kat dediğim üzerine Göz yummak Tan başka bir şey yapmıyorlar

Günü geldiğinde ağladın keyfi hoş sokakta Çarpılan bir hayvan için ayağa kalkanlar yürüyüş yapanlar kundağında öldürülen çocuklar için ses çıkarmıyorlar Sonra da kalkıp bu insan haklarına aykırıdır diyorlar böyle bir düzeni kabul etmiyorum şiddetle protesto ediyorum

Machiavellistim.
Ama Prens ve Discorsi'nin sevistikleri müddetce.

Yaşam hakkının ve insanlık onurunun savaşla veya barışla hiçbir alakası olmadığını belirteyim bende. Dünyadaki tüm sınırlar kalktıda benimmi haberim yok. Sınırlar varsa uyulması gereken kurallar vardır. İnsanın yaşam hakkı ve onura kavuşması için önce iyi bir insan olmayı algılaması veya düşünmesi gerekir.

Geri