Aşk evliliği mi yoksa mantık evliliği mi?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Değerli Forum Üyeleri,

22. Haftanın Tartışma Konusu: Aşk evliliği mi yoksa mantık evliliği yapmak mı daha doğru ve uzun ömürlü olur? Hem aşk hem mantık bir arada mümkün olabilir mi?

s-d014561308841d0d3419d570ea764e61933b6aa9.jpg

Mantik evliligi ve yani sira metres tutmayi düsünüyorum.

Mantık evliliği diyorum.
Maalesef iyi bir sevgili olmanız , iyi bir eş olacağınız anlamına gelmiyor.
Evliliğin dinamikleri, sevgililiğin dinamiklerinden çok farklı. Mantıksal olarak ölçüp biçmeniz ve ona göre doğru kararı vermeniz gerekiyor. Karşınızdaki insan mantıksal olarak sizin aklınıza yatıyorsa evlenin, seviyorum diye evlenmeyin bana kalırsa.

evlilikte mantık aramak anlamsız. mantığın bittiği yerde evlilik başlar. aşk diyorum ben.

Son düzenleme:
Kısa süreli tecrübelerime dayanarak, Tercihimizi mantığa uyan bir aşk evliliğinden yana kullanabilirmiyiz ?

Aşkın olmadığı yerde mantığım işlemez benim.

Ben selvi boylum alyazmalım filminde ilyas yerine cemsit'i seçmiş insanım. Emek benim için her şeydir. Aşık olduğunuz zaman o bir sure sonra zaten sevgiye dönüşecek ya da çekilmez çile olacak. Biraz mantık biraz aşk tadından yenmez.

• Beğen
Tepkiler: diE
Kalbime yatan aklıma da yatıyorsa olur o iş, birinden birinde işler ters gidiyorsa da olmuyor zaten. O yüzden aklıma yatan, kalbimi çalan biriyle evlilik iyidir. Yani herhalde öyledir.
Ayrıca Trump ne iticisin be.

Aşık olma limitimi doldurdum sanırım. Hem aşık olunca çok aptallaşıyorum. Ben zeki bir insanım arkadaş.
Mantık evliliği de bu zamanda çok iyi gider ama bence yaşamı kafama göre yaşamak güzel. Evlilik ritüelleri sıkıcı bir şey.
Yalnız kalmak için kaçtığımda ilgisiz bırakırsan başkası ilgilenir diye bir motto tutturursa...
Bence hiç bulaşmamak iyi bu meselelere. Kendiniz uzun ömürlü olursunuz o zaman.

Mutlu bir aşkın yeryüzünde işi yoktur bence.
Zaten aşk başlı başına acıdır. Hayatım da yeterince acı çektim çekmeye de devam edeceğim ama bu aşkla olmayacak.
Tabi ki körü körüne mantık evliliği yapılmasını doğru bulmuyrum.
Anlaşabileceğin, uyumlu olduğun, inandığın ve güvendiğin en önemlisi de ben bu adamı/kadını severim be! diyebileceğin biriyle evlenmeli insan.
Merhamet ve iyi niyet önemli. Aşktan ziyade ben insanların eksik yanını tamamlayan insanlarla evlnmesini tavsiye ediyorum.

Buldum mu sımsıkı sarılacagım.

İnsanlık ailesinin evrimsel süreçte edindiği en saçma eylemsel gerekçe bence aşk.Lan oğlum epi topu türü devam ettirmek için bunca çabaya. ve dahi şarkı türkü sanat şeysine ne gerek vardı.Bi sal kendini yahu.

Keşke dümdüz üreseydik insanlık olarak negzel olurdu. Yani demem o ki ailenizin arkadaşlarınızın beynini mır mır mır zır zır zır yemeyin.Sonuçta üreme potansiyeliniz yaşınızla birlikte eksildikçe o saçmalama potansiyeliniz de eksilecektir. "Sevilme ihtiyacı" deme, döverim bak.
"Aşk ateşten denizlerde mumdan gemiler yüzdürmektir" ba ba ba laflara bak hele. Yok sadece türsel kaygı bu ve geçecek birgün çünki Welcome to Machine Land. Bye bye White Love (: ahaha

( Lan yoksa Schopenhauer bunu beğendi (: )

Aynı evde yaşamak için evliliğe ihtiyaç duymayan insanlar; toplumun temel taşı aileler değil, sizsiniz.

- Canis Major.

Ne aşk ne de mantık. Mühim olan hayata dair bakış açılarınızın uyuşması ve evlilikten beklentinizin ne olduğu. Benim için evleneceğim kişinin ufkunun açık olması ve kendini her daim geliştirmeye, öğrenmeye, keşfetmeye, eğlenmeye açık biri olması. Birebir aynı düşüncede olunmali demiyorum yanlış anlaşılmasın ama ortak bir paydada buluşabilmeli. Vs..

Bekarlarin yorumlarini okuyunca evlilik hakkinda hicbisey bilmediklerini farkettim .p

Geri