2129 yılı kıyamet mi kopacak?

Konu sahibi son olarak 3688 gün önce görüldü
Bediüzzaman Said Nursi bu tarihi kaydetmiş.. bu tarihte direk olarak kıyamet kopacak demiyor fakat kaydettiğine göre önemli bir tarih. sizce doğru olma olasılığı nedir???

2017'de kopacakmıs dün bi konuda öyle yazıyordu 2017'yi bekliyoz biz.

Yahu Peygamber Efendimiz (S.a.s) bile Kıyamet gününü bilmiyorken böyle saçma sapan konulara hiç gerek yok.

SAİD NURSİ 2129 YILINDA KIYAMET KOPACAK DEDİ Mİ?

"Kıyamet kopuncaya kadar bir taife hak üzerine devam edecektir. Bunun üç cümlesi var bu üç cümlenin cifri ebcedi hesabını sayıyor yüz küsür sene sonra Allahu alem. Demiyorki mutlaka kopacak. Bir işaret olabilir diyor. Bir ima olabilir yoksa muhakkak kesin bir tarihte kıyamet kopacak demiyor. Bediüzzaman Said Nursi aniden kalbime bu Hadisi şerifin gelmesi ile ben diyor bunu kaydettim kusur etmişsem Allah affetsin bu manada bir mektubu var."

Kıyametin kesin tarihini kimsenin bilemeyeceğini anlatan Bediüzzaman’ın talebesi "mesela kıyamet ne zaman kopar bütün dünya küfre girdiği zaman kopar. Yer yüzünde Allah denildikçe kıyamet kopmaz hadisi şerif var. Yani namaz kılan oruç tutan iman eden bir fert bile bulundukça kıyamet kopmaz" dedi.

Yukarıda ki arkadaşı banlar mısınız ? :T:

Sana mı sorucam nasıl konu açacağımı. girmezsin olur biter. Lütfen bu mesajımdan sonrada cevap verme.

Akıllı konular açacaksın o zaman. Yok açmayacaksan eleştirilere de açık olacaksın.
Ki banlama olayı ise bir üst üyeye idi. Espirinden dolayı şaka amaçlı bir şey söyledim.

Kopsun Kiyamett Yinede Vazgecmem Òlurum Derdiimden..

Rahmetli Kerim Tekinin sarkisi geldi bi An icimden.

En doğrusunu Allah bilir. Kim ki Allah'ın kurduğu düzenin ve işleyişin bitişini tarih ederse , o kişi Allah'a şirk koşmuş olur

Ben bu konuya yazdım diye hatırlıyorum ama yazmamışım. Hımm, demek ki o "2019 yılında mı kıyamet kopacak?" konusu idi.. Ya da "2021 yılında mı kıyamet kopacak?" :p

Karıştı birbirine.:D

Kur'an da bile kesin bir tarih belirtilmemiş kim neye dayanarak söylüyorsa artık.

Yersiz bir merak, yakada ölüm varken. Herkesin ölümü kendi kıyâmeti zira.

Tövbe tövbe olur mu öyle şey.
O zaman ben de yarın kıyamet kopacak diyorum.
Hemen inanacak mısınız ?
Ne bilelim biz tarihini Allah'tan başka kimse bilemez !

Tartışmaya kapalı bir konu olmasından ötürü konu kilitlendi.

Geri