20 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını, başvuruların 20 Mayıs'ta başlayacağını bildirdi. Öğretmen atamalarında KPSS ve mülakat puanlarının her biri yüzde 50 oranında etkili olacak...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını, başvuruların 20 Mayıs'ta başlayacağını bildirdi.

Bakan Tekin, Bakanlık'ta öğretmen atamalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile öğretmen atamalarına ilişkin çalışma yürüttüklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara 20 bin öğretmen ataması planlandığını ifade eden Tekin, başvuruların 20 Mayıs'ta alınmaya başlanacağını duyurdu.

Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşların Sınıf Öğretmenliği (3 bin 263), Özel Eğitim Öğretmenliği (2 bin 499), Rehberlik Öğretmenliği (1597), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (1594) ve İngilizce Öğretmenliği (968) olarak sıraladı.

Tekin ayrıca, öğretmen atamalarında mülakata ilişkin, ”Skorun yüzde 50'si KPSS, yüzde 50'si mülakat olarak yapılacak” dedi.

İşte kontenjan dağılımı:
1715067779726.jpeg
1715067793164.jpeg

Kaynak

güya seçim vaadi olarak mülakatı kaldırıyorlardı ahah, yersen. neymiş "görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında" kaldıracaklarmış. ulan türkiye'de görevin gerektirdiği zorunluluk mu biter? çıkarsınız "çocuklarımızı pkk'lılar mı eğitsin?" dersiniz, al sana görevin gerektirdiği zorunluluk. git mülakatı emniyette istihbaratta yap, savunma sanayii'nde ya. sağlıkta ve eğitimde, üstelik %50 etkiyle mülakat niye?

bizim beyinsiz tarikatçılarımız ve eymen talha'larımız sınavda iyi puan alabilecek kapasitede olmadıklarından onların önünü açabilmek için mülakat sistemine mecburuz desenize şuna.

Son düzenleme:
üniversiteleri ve özellikle eğitim fakültelerini üflese okuyabilecek netlere sahip puanlara indir, adım attığın her toprağa, her binaya okul açtık de, emekli maaşlarının hali yüzünden fosil olmuş eğitimciler emekliliğe yanaşmasın ve sen elinde yıllarca atanmadan beklediği için aldığı eğitimden uzaklaşan, körelen binlerce insan varken hala ve hala üniversite kontenjanlarını artırıp herkese hayaller kurdur ama iş atamaya gelince bir b*ku becereme, üstüne bi de mülakat ısrarını sürdür. kuzenim kendi branşında 1100 gibi bir sıralamaya sahip diye mutlu olmuşken, gelsin kendi branşından çok boş ders öğretmeni olarak hayatına devam din kültürü öğretmenleri sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenlerine en yakın kontenjana sahip olsun. napsın bu atanmayanlar mesela yeniden girip din kültürü falan mı okusalar? nasılsa okullarda öyle bir dersi de öğreten sayısı sınırlı, en azından atanıp kendi branşlarından bahsederler ya da bırakalım geçinmek için kasiyer olduklarından gelen giden insanların bazılarının eğitimi b*klamalarını dinlesinler bazılarının da okuduğu halde bir işin ucundan tutuyor diye, en azından işin var diye insanları hayalleriyle mecburiyetleri arasına sıkıştırmalarına maruz kalsınlar. mevcut iktidarı şutlama şansını umarım çok daha erken elde ederiz çünkü ülkede baştan sona yapılanması gereken çok fazla sorun var. herkese geçmiş olsun, atanacaklara da hayırlı olsun. kucağında çocuğuyla gözü yaşlı bir aile gördüm, ne diyelim ki. türkiye gerçekleri işte…

Atamalar ve mülakatlar derhal kaldırılmalı. Her kurum özel sektörde olduğu gibi ilanla aramalı ve başvuranlar sadece o kurum ve mesleği hakkında sorularla mülakat edilmeli. Tabii ülkeyi düşünen varsa. Yoksa ezan susmaz bayrak inmez naraları atmaya devam edin, atanmak için yalakalık yapın, iktidarların oyuncağı olun,.......

Geri