Seçmen karamsarlığı ve kararsızlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Seçimler yaklaşırken, seçmende yoğun bir karamsarlık gözlemleniyor ve bazı şeylerin değişebileceğine dair umutlarını yitirmiş olan belli bir kesim var.

Uzun süredir var olan bu kasvetli atmosferi dağıtmak için çaba gösteren siyasilerin çoğu söylemi de dikkate alınmıyor.

Seçmenin bilinçli desteği olmadan siyasilerin tek başına başarı elde etmesi mümkün olmadığına göre bu karamsar düşüncelere bir çözüm bulmak gerekmektedir.

Sizlerin bu konu hakkında önerileri neler olabilir?​

anket-1.jpg

Belediye başkanı adayı miletvekili adayı belirlerken yasa kanun çıkarırken hazineyi bol keseden harcarken biftekleri ucuz ucuz götürürken sormuyorlar .bana oy verin diye yalvarıyorlar

Belediye başkanı adayı miletvekili adayı belirlerken yasa kanun çıkarırken hazineyi bol keseden harcarken biftekleri ucuz ucuz götürürken sormuyorlar .bana oy verin diye yalvarıyorlar
Oy verip onlara sorumluluklar yüklüyoruz ve bunun karşılığı olarak da bazı ayrıcalıkları olabiliyor.

Ülke şartlarından her gün yakınan seçmen ise önündeki tek seçim öncesi karalar bağlamış durumda çünkü vereceği oyun gücüne inancı kalmamış ve elbette siyasilerin de böyle düşünülmesinde payı çok büyük ancak yine de umut etmekten vazgeçmemek gerekiyor. Hayal kurmaktan ziyade gerçeklere göre adım atmak en sağlıklısı olacaktır.

Napalım altılı masanın adayını da biz belirleyelim mi :)
Muhalefet sadece Altılı Masa'dan oluşmuyor ve sorun da burada... Çoğu seçmen kendi ideolojisine yakın olana yönelip ülke için en doğrusu ne olur diye düşünmüyor.

@Lefty sana göre karamsar lar ve kararsız lar hep CHP'li herhalde ak partililer ilk turda sandığa gitse 6 li masa falan kalmaz

@Lefty sana göre karamsar lar ve kararsız lar hep CHP'li herhalde ak partililer ilk turda sandığa gitse 6 li masa falan kalmaz
Anketlere yansıyan oranlar ortada ve eğer öyle olsaydı seçim öncesi vaatlerde bir artış yaşanmazdı.

Şikayet ediliyorsa şayet çözüm için de çaba sarf edilmelidir.

Milletvekillerin belediye başkanlarının bakanların kaçta kaçızengin fakir kaçta kaçının şirketi okulu oteli fabrikası var bilen var mi? Bilen yazabilir mi? Fakirler milletvekili ve belediye başkanı olabiliyor mu? Kazala gözden kaçıp olanlar görevleri boyunca fakir kalabiliyorlar mı?

Seçmen karamsarlığı değil aslında olan.
Muhalefet halkın gerisinde kaldığı için kısık sesli hayıflanmalar var.

Soru; aslında hiç bişeye gerek kalmadan secim kazanabilecek muhalefet (çünkü iktidar hataları zirveye çıkardı.) neden isteksiz. Tek sebep enkaz devralacak olmak olamaz.

6+1 li masadan halen aday yok. Sözde tarih belli olsunca soyelecegiz dediler neden ? Adayımız yipranmasin vs vs.

Bu muhalefet ile reisin balkon konuşmasını bekliyoruz el pençe .

1. seçmende yoğun bir karamsarlık gözlemleniyor
2. Uzun süredir var olan bu kasvetli atmosfer

Lefty sen konuyu kendi ideolojin doğrultusunda daha tartışmaya açmadan kapatmışsın zaten. Birşeyleri dayatmışsın yorum yapacak olanlara.

Bu forum hiç mi siyasi konularda hakim olan objektif bir yönetici görmeyecek?

Sen kasvet görmemişsin lefty hanım...

Ben anlamıyorum. Yo gerçekten anlamıyorum. İmamoğlu olsun aday diyorsun omo kort socmonon oyo diyor. Mansur olsun diyorsun omo kort socmonon oyo diyor. Ulan o zaman bu adamlar Kürt seçmenlerin oyunu alamayacaksa İstanbul’u Ankara’yı nasıl kazandı? Girin bakın Ankara ve İstanbul’da ki Kürt seçmen sayısına? Seçmen tabii kararsız olur. Adı üstünde seçmen. Partitapar-yalar kesimi seçmenden saymazsak kararsız kalmaları gayet doğal değil mi? E iktidarı istemiyoruz. E kardeşim sayısız seçim kaybetmiş Kemal’i de istemiyoruz. Bu en doğal hakkımız değil mi?

1. seçmende yoğun bir karamsarlık gözlemleniyor
2. Uzun süredir var olan bu kasvetli atmosfer

Lefty sen konuyu kendi ideolojin doğrultusunda daha tartışmaya açmadan kapatmışsın zaten. Birşeyleri dayatmışsın yorum yapacak olanlara.

Bu forum hiç mi siyasi konularda hakim olan objektif bir yönetici görmeyecek?

Sen kasvet görmemişsin lefty hanım...
Türkiye'de uzun zamandır gündemde olan ve tüm seçmen profilini kapsayan genel bir konuyu tartışmaya açtım.

Hangi ideolojiden bahsediyorsun? @Alpha
Farkındaysan ülkede ittifaklar kuruldu ve ideolojik anlamda aynı çizgide buluşmayan partiler yan yana geldiler hatta Erkan Baş'ın son açıklamasını forumda da paylaştım. Kendisi yıllardır CHP'yi solu temsil etmeme konusunda eleştirdiği halde, şayet adayı uygun bulur ve seçim beyannamesi de akıllarına yatarsa "Emek ve Özgürlük İttifakı" olarak masaya destek vereceklerini açıkladı. Masadaki sağ partilere rağmen...

Sonuç olarak; siyasi bölünmeye prim vermeden, ideolojileri de şimdilik bir tarafa bırakıp ülkenin geleceğine odaklanılan bir süreçteyiz ve hal böyle olunca seçmen de kendi açısından en doğru tercihi yapmak istiyor fakat bazıları hem kararsız hem de karamsarlar.

Ekonomik sıkıntıların altında herkes bir şekilde ezilmiş durumda ve kimsenin ideoloji düşünecek hali kalmadı. AKP'lisi de aynı durumda MHP'lisi de CHP'lisi de... Yıllık tekrarlanan ve bir yıl öncesinde yapılan araştırma sonuçları da bu gerçeği gösteriyor.

MHP'den ayrılıp İYİ Parti'ye yönelen seçmen miktarını da küçümsememek gerekiyor.

Farklı düşüncede olabilirsin ancak lütfen konuları kişiselleştirmeden içerik üzerinden yorum yapalım.

Ekonomi anketi: AK Parti seçmeninin yüzde 60'ı karamsar

İstanbul Ekonomi Araştırma ve Danışmanlık A.Ş., geçen yıl boyunca yaptıkları araştırmaların sonuçlarını raporlaştırdı.

İstanbul Ekonomi Araştırma ve Danışmanlık A.Ş., 2021 yılı boyunca yapılan Türkiye Raporu kamuoyu anketlerinin ve araştırmaların sonuçlarını raporlaştırdı. 2021 yılının başı ile yılın son aylarında ekonominin geleceğine ilişkin beklentilerdeki değişim raporun öne çıkan sonuçları arasında yer aldı.

Ekonomi anketi: AK Parti seçmeninin yüzde 60'ı karamsar

Seçmendeki kafa karışıklığını siyasilerin somut çözüm önerileri giderecektir ve her geçen gün daha fazla gerçekçi çözümler ile halkı bilgilendirmeleri gerekiyor.

Seçmendeki kafa karışıklığını siyasilerin somut çözüm önerileri giderecektir ve her geçen gün daha fazla gerçekçi çözümler ile halkı bilgilendirmeleri gerekiyor.
Bide şu var ; Davasının arkasinda olmayan yüzlerce adam başka partiye geçti rant uğruna ve daha geçecektir. Endiselenilmesi gereken bu aslında . Destek verdiğin parti den adamlar istifa ediyor karşı tarafa geçiyor. Seçmen çaresiz. Seçmen üzgün .

Ben seçmen olmayacam -.-

Bide şu var ; Davasının arkasinda olmayan yüzlerce adam başka partiye geçti rant uğruna ve daha geçecektir. Endiselenilmesi gereken bu aslında . Destek verdiğin parti den adamlar istifa ediyor karşı tarafa geçiyor. Seçmen çaresiz. Seçmen üzgün .

Ben seçmen olmayacam -.-
Elbette o konuda hak veriyorum ancak yine de seçimlerde oy kullanmamak da fayda sağlamaz. En doğru tercihi yapmak gerekiyor.

İnsanın çoğunlukta olduğu yerlerde ve siyasi çıkarların da bulunduğu ortamlarda ne yazık ki böyle geçişler olabiliyor ancak vatanını seven, düşünen birileri halen var ve onlara yönelmek gerekmektedir.

• Beğen
Tepkiler: L_

Ben seçmen olmayacam -.-
Bana göre en doğru cevap.

Yeni yüzler yeni modeller gerekiyor bizlere artık.

Karamolla davutoglu Kılıçdaroğlu babacan rte tarzı şahısların başa gelmelerini istemem.
Zihniyet aynı.

• Beğen
Tepkiler: L_
Geri