BTK'nın tüm internet sağlayıcılarından, kullanıcılara ait verileri talep etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden, kullanıcıların internet trafiğine ait tüm verileri "Adli ve Önleyici Tedbirler" kapsamında her saat başı talep etmektedir.
Bu durumun özel hayata müdahale olduğunu düşünüyor musunuz ve kişisel veriler ne amaçla toplanıyor olabilir?

kapak_234853.jpg

Akıllı telefonlarla birlikte zaten gizlilik kalmadı diye düşünüyorum. Konuştuğum birşey hakkında reklamlar görüyorum telefonda. Bence çok kafaya takmamak lazım, rahat edemiyorsanız da zaten internet kullanmamanız lazım, o da çok zor artık

Akıllı telefonlarla birlikte zaten gizlilik kalmadı diye düşünüyorum. Konuştuğum birşey hakkında reklamlar görüyorum telefonda. Bence çok kafaya takmamak lazım, rahat edemiyorsanız da zaten internet kullanmamanız lazım, o da çok zor artık
Girdiğin sitelere göre reklam çıkıyor ve uygulamalara tanıdığın izinler ne amaçla kullanılıyor bilemezsin maalesef.

internet servis sağlayıcıları tüm verileri iletmezse cezası da varmış

Biri bizi gözetliyor gibi olmuş bu skfjsk
Hayır bizim ana babamız zaten var gerisine noluya .p

Girdiğin siteleri geçtim bazen konuştuğum konular hakkında reklam görüyorum, gizlilik olduğuna zaten inanmıyorum
Olabilir.
Milletvekilleri de bu konuda birkaç kez serzenişte bulunmuştu ve konuşmalarının dinlendiğini iddia etmişti.
Yapay zeka ile bu işler artık çok kolaylaştı.

internet servis sağlayıcıları tüm verileri iletmezse cezası da varmış

Biri bizi gözetliyor gibi olmuş bu skfjsk
Hayır bizim ana babamız zaten var gerisine noluya .p
Hangi siteden ne satın aldığına kadar takip ediliyor @Hesna cığım.

Olabilir.
Milletvekilleri de bu konuda birkaç kez serzenişte bulunmuştu ve konuşmalarının dinlendiğini iddia etmişti.
Yapay zeka ile bu işler artık çok kolaylaştı.
Bundan haberim yoktu. Aslında her zaman olmuyor, sanırım belli kelime şablonlarını kullanırsan reklam görüyorsun. Mesela bir ara saat alacağımdan bahsetmiştim, saat reklamları çıkmıştı telefonumda

Ve en kötüsü temmuzda başlamış bu sistem:emoji_thinking:
Özel hayatın gizliliği ilkesine ne oluyor peki bu durumda
"Adli ve Önleyici Tedbirler" kapsamında zorunluluk şeklinde gösterilip özel hayata müdahale olmadığı ifade ediliyor.:)

"Adli ve Önleyici Tedbirler" kapsamında zorunluluk şeklinde gösterilip özel hayata müdahale olmadığı ifade ediliyor.:)
Paylaşımlarından sebep
Sedat Peker’le alakası var mıdır diye düşündüm bir an xmsbfsk

Paylaşımlarından sebep
Sedat Peker’le alakası var mıdır diye düşündüm bir an xmsbfsk
FETÖ hesaplarını bulmaya çalıştıkları gibi Peker ile bağlantılı kişilere de ulaşmaya çalışıyor olabilirler.

rezalet bir uygulama bence..Muhaliflere yönelik suç isnadı yapılabilecek bir sistem

İnternette hiçbir şey gizli kalmaz ancak burada asıl düşündürücü olan tüm kişisel bilgiler BTK'ya iletilirken hackerlar bu bilgilere ulaşamıyor mu? Ulaşırlarsa ne olacak?

Geri