Bir ailede kadın çalışmalı mı yoksa çalışmamalı mıdır?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Merhaba Degerli Arkadaslar ; IRCForumları ekibi olarak her hafta duzenli belirledigimiz tartisma konularini hepberaber paylasmayi, konusmayi ve sizlerinde fikirlerini alarak konunun olgunlasmasini istiyoruz.

1. Hafta nin Tartışma Konusu ; “Bir ailede kadın çalışmalı mı, yoksa çalışmamalı mıdır?

Hakaret ve kufur harici yorumlar serbesttir, tesekkurler..

• Beğen
Tepkiler: Dem
Şimdi değerli kardeşim, geniş kapsamlı olarak bu durum değerlendirilebilir. Ben şahsen bayanların çalışması taraftarı değilim. Fakat ekonomik çaresizliğe insan düşünce ne yapacak? Mecburiyetten evini, çoluğunu çocuğunu bırakıp hayatlarını idame etmek adına destek vermek adına ailesine çalışmak zorunda kalacak. En başından değindiğim gibi ben çalışması taraftarı değilim. Çalışma ortamlarında arsızlığın normalleştiğini sanırım bilmeyen kalmamıştır. Çalışsa bile her yerde çalıştırılabileceğini düşünmüyorum.

Evvela insanlarımızın Allah yardımcısı olsun, yaşam zor.

Kadinlarin toplum hayatina kazandirilmasi gelismis ve gelismekte olan ulkelerde uygulamakta olan bir program ve ozellikle gelismis ulkelerde artik bunun tamamen asildigini soyleyebilirim. Tabi bu beraberinde bazi problemleri getiriyor evet refah duzeyine pozitif katki sundugu gercegini yadsiyamayiz sorun su ki ornegin ABD'nin New York sehrinin yuzde 67'si bekar yasamakta. Yani '' AILE '' kavramini temellendirebilecegimiz kadin is hayatina adaptasyon surecini tamamlayip konumlandirildikca toplumun donusumu kacinilmaz oluyor. Bugun mesela Hollanda'nin Amsterdam sehrinde bebek dogum orani yaslilarin olum oranindan az. Yani bu ne demek? Bir sekilde toplumlarinin gelecekleri yok demektir. Avrupa'da binlerce sirketin varisi yok, sirketlerin devamini saglayacak 2. nesil aile uyesi yok, cunku ortada aile yok.

Kadinlarin calismasini destekleyen biriyim lakin toplumun geldigi nokta iyiye mi gidiyor kotuyemi ona karar verebilmis degilim. Kadinlarimizin is hayatinda cok yipratildigini ve bununla mutevellit aile hayatina mecburen yer ayirmakta gucluk cektigini gozlemledigimi soyleyebilirim.

Çalişması taraftarı değilim.Ama mevcut düzen malesef zorunlu kılıyor.Çaliştiği vakitte ise iş yerine belli başli kuralları çerçevesinde ise çalişmasında bir sakınca görülmese de,genel olarak bu ortamların karmakarişik ilişkiler ve yeni kurallar icat eden akli fikri farki mecralarda olan zihniyetler oldukça midem bulaniyor.
Kadınlarımızın evlerin de olması dileğiyle.
Rabbim yar ve yardimcimiz olsun.

Simdi yeni mesleklerle beraber bu olgu tamamen yikildi arkadaslar. Artik insanlar evden calisiyor (benim gibi) bir cok is imkani var. Calismak bile diyemeyeceginiz seyler var. AdSense var butik instagramlar var. Var da var yani. Boyle bir duzende herkes istedigini yapmali. Kimseye bi standart ya da bi kulp bulmamali. Kaldi ki ekonomik krizdeyiz ve daha da kotu olacak. Bu durumda is bulabiliyorsa herkes calismali.

Dinde kadın - erkek arasında ayrım söz konusu değildir. Tabii belli ölçüler içerisinde kadının da çalışmasında sakınca yoktur yani. ( fetva değildir, araştırılmalıdır. ) Hal böyle iken bizim haddimize düşmez ayrım yaratmak.

2019 yılında hala bu konunun tartışılıyor olması bile üzücü aslında. Çalışmak erkeklere özel bir eylem midir ki ?
Kadınlar da toplumda söz sahibidir, elbette dilerse çalışabilir. Ayrıca bir kadının istedikten sonra aşamayacagı engel yoktur bunu en iyi anadoludaki emektar kadınlarımızda görebilirsiniz.
Kadın veya erkek farketmez, çalışmak, üretmek, bir yetenegi varsa bunu faydalı şekilde kullanmak, hem kişinin kendisini geliştirmesine vesile olur hem de ekonomik olarak katkı sağlar.

2019 yılında hala bu konunun tartışılıyor olması bile üzücü aslında. Çalışmak erkeklere özel bir eylem midir ki ?
Kadınlar da toplumda söz sahibidir, elbette dilerse çalışabilir. Ayrıca bir kadının istedikten sonra aşamayacagı engel yoktur bunu en iyi anadoludaki emektar kadınlarımızda görebilirsiniz.
Kadın veya erkek farketmez, çalışmak, üretmek, bir yetenegi varsa bunu faydalı şekilde kullanmak, hem kişinin kendisini geliştirmesine vesile olur hem de ekonomik olarak katkı sağlar.

Yahu azizim siz fazla yorulmayın diye biz bunu tartışıyoruz! Yoksa siz de kazanın istiyoruz. Siz de derken, muhtaç olmayın biz erkeklere.

Saygılar efendim.

Yahu azizim siz fazla yorulmayın diye biz bunu tartışıyoruz! Yoksa siz de kazanın istiyoruz. Siz de derken, muhtaç olmayın biz erkeklere.

Saygılar efendim.

Merhaba Adem Bey,
Çok düşüncelisiniz sağolun lakin ben genel bir yorum yaptım efendim. Sizin mesajınıza atfen degildi yazdıklarım. Zira dileyen hemcinslerim calısmamakta elbette özgür : )
Saygılar bizden...

Kadın çalışamaz diye bir kural koyamayız şimdi çalışmayı, rızık temin etmeyi erkeklere tahsis etmenin bir dayanağı yoktur. Kadında çalışabilir örneğin tıp, çocuk doğum da önemli bir yerde Sadece kadın doğumcular da değil. İnsan sıhhati ile alakalı her branş, kadının da o branşta bulunmasını gerektiriyor.

Kadın tabii ki çalışmalı, erkek egemenliği içinde yaşanan bir coğrafyada mutlaka kendi yaşam alanını garanti altına alması gerektiği için çalışmalı. Toplumun her alanında başarılı olabilecek yeteneğe ve bilgi birikimine sahip olan kadınlar mevcut. Kadınların sadece evde oturup çocuk bakıp ev işleri yapması gereken düşünce yanlış diye düşünüyorum.
Aile olmanın temel durumu birlik ve beraberlik içinde bir ortamda yaşamak, her türlü iş bölümünü eşit şekilde paylaşmak diyebiliriz. İki kişi "bir" olduğun da gerçek mutlu bir aile oluşmuş olur.
Şahsen kadınları iş hayatında daha aktif görmek beni mutlu eder.

Ekonomik özgürlüğünü kazanmış, aile bütçesine katkı sağlayan, kendi ayakları üzerinde durabilen , yaşadığı topluma katkıda bulunan bir birey olmak için kesinlikle bir meslek sahibi olmalı diyorum . Evli ve çocuğu var ise evine , işine ve çocuklarına yetebildiği müddetce çalışmalı diyorum . " Kadınlar birşeyi kafasına koyarsa O şeyin olmama ihtimali çok düşüktür. "

Bence çalışması ve destek olması tercihimdir.

Çocuk olana kadar hanımlar çalışabilir . Lakin çocuk olduktan sonra bence bayanlar anneliği tercih etmelidir.

Çünkü çocuğun anneden alacağı eğitim , terbiye v.s paradan daha kıymetlidir.

Kadınların çalışmasını isteyenler yetişmeyen ev masraflarını karşılamak için bunu istiyormuş gibi. Para gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığının kuzeni.

Geri