Sözlük 1 aylık tatlı: Güllaç

Sözlük
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bütün gün oruç tutup iftardan sonra tercih edemeyeceğim kadar layt bir tatlı. Sağlam bir duruşu yok bi kere. Çatala gelmez, kaşığa gelmez, bıçağa gelmez, dişe gelmez çiğnenmez, yutulmaz, içilmez, ne olduğu belli değil. Tatlı dediğin tepsiye de oturacak, mideye de oturacak, ben burdayım diycek ya. Ne o öyle mıy mıy mıy.

NEYSE TADI GÜZEL BU ARADA.

Annem çok güzel yapıyor ya, bayılıyorum ben. Üstüne kakao da serpin hafiften enfes..

Sabah sabah ne istediniz güllaçtan yine ya ??

Ben vazgeçtim artık senin gönlünü almaktan evet banane bb

daha kötü çok az şey yemişimdir. zamanında sarayda kocasına iftar sonrası için tatlı yapmak isteyen hevesli bir cariye yanlışlıkla sütü fazla kaçırıp dökmüş, ıpıslak olan yufkalar yüzmeye başlayınca biraz tutsun diye yalandan iki üç çilek koymuş, biraz da nigar kalfadan gizli vücuduna sıktığı gül suyundan damlatmış üzerine ve zavallı koca karısının önüne koyduğunu yemeyerek gay olmak mı yoksa ölmek mi arasında ikilem yaşayınca yaptığını yiyor. böylelikle “güllü aş” olarak kakalanan şey günümüze güllaç olarak geliyor. yalansa doğru deyin.

sütlü tatlılardan sevmediğim tek tatlı. ne tat var ne yoğunluk var. ne yaparım ne de evimde yaptiririm...muhallebi yap üstüne meyve koy bundan 283737 kat daha güzeldir.

• Beğenmedim
Tepkiler: ne
Ben vazgeçtim artık senin gönlünü almaktan evet banane bb
boşuna kendini yoruyordun zaten. çünkü ben kimseye kırgın küskün değilim. öyle bile olsaydım alay edercesine sözde gönül almalarına zerre bakmazdım. bir gün boyunca dalga geçip (geçtiğini zannedip) sonra vazgeçtim demenin tek sebebi, karşılık bulamayıp eğlenemediğin içindir. samimi gelmiyor soylediklerin. iki yüzlülük görüyorum sende bu konuda. kendini sana küsen birinin yerine koy ve mesajlarını tekrar oku. kendine iki yüzlü demek zorunda kalacaksın. burası birilerinin birilerine kusebilecegi mecralar değil. samimi bulmadığına mesafe koyarsın olur biter. alay ederek gönül alınmaz. samimiyet ister o iş.

daha kötü çok az şey yemişimdir. zamanında sarayda kocasına iftar sonrası için tatlı yapmak isteyen hevesli bir cariye yanlışlıkla sütü fazla kaçırıp dökmüş, ıpıslak olan yufkalar yüzmeye başlayınca biraz tutsun diye yalandan iki üç çilek koymuş, biraz da nigar kalfadan gizli vücuduna sıktığı gül suyundan damlatmış üzerine ve zavallı koca karısının önüne koyduğunu yemeyerek gay olmak mı yoksa ölmek mi arasında ikilem yaşayınca yaptığını yiyor. böylelikle “güllü aş” olarak kakalanan şey günümüze güllaç olarak geliyor. yalansa doğru deyin.
Sonuna kadar okudum, yalan olsa da inkar eder doğrusu bu derim artık.

Severim çok hafif ve güzel .
Ben geçen ramazan ayında yalova sütlüsü usulu yaptım az arasına muhallebi koydum bol ceviz canım istedi :=)
Ayrıca güllaç yufkasına bir şey olmadığından ramazan ayında 4 5 paket stokluyorum.

Bugün muhallebilisinin tarifine baktım hiç sevmezdim ama muhallebi ile güzel olabileceğini düşünüyorum. :) Deneyince sonucu paylaşırım.

güllacı sevenleri hayretle okuyorum. güllaç sevilir mi be. gidin süt için.
ramazana özel kaymaklı baklava yapıyorlar burada üüf. normalde baklava sevmem ama bu dehşet bişey. güllaçmış peh.

ince kiyilmis fıstık ya da iri çekilmiş çam fıstığı ile çok güzel oluyor.
içine biraz da vişne.
ağır tatlı sevmem, sütlü tatlı da nadiren.
bu yüzden bana uygun bir tatlı.

güllacımı da aldım miss gibii

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Geri