ForumSal.Net

Üye Ol Forumsal Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook



Go Back   Forumsal.Net
Hayatın İçinden Yemek Tarifleri
Kullanıcı Etiket Listesi


 
Seçenekler
Alt 01-Haziran-2016, 09:00   #181 (permalink)
Standart


Gece gece tatlı cekerse canımız yaparız





Kağlumbağa Kurabiye


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Damla çikolata
Tarifi

Kurabiyemizin hamurunu hazırlamak üzere kakao ve damla çikolata hariç diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurun 3’te 1’ini ayırıp, diğer 3’te 2’sine kakaoyu ilave edip yeniden yoğuruyoruz.
Hamurlarımızın üzerlerini buzdolabı poşeti ile kapatıp buzdolabına kaldıralım ve 1 saat kadar bekletelim. Daha sonra hamurları buzdolabından çıkartalım ve parçalar kopratıp yuvarlayarak kaplumbağa şeklini verelim. Kaplumbağanın gözlerini damla çikolata ile yapacağız.



Hazırladığımız kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz ve buzdolabına kaldırarap yarım saat kadar bekletiyoruz. Bu işlem kurabiyelerin fırında dağılmaması için yapılıyor. Daha sonra öncede ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Çok kızarmamasına özen göstermelisiniz. Kontrollü bir şekilde pişirin.


Kaplumbağa kurabiyeler fırından

çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılmalı, daha sonra servis tabaklarına alınmalıdır. Aksi halde kurabiyeler dağılabilir.

Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-Eylül-2016, 09:45   #182 (permalink)
Standart


Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-Kasım-2016, 10:01   #183 (permalink)
Standart




Fındık Kurdu ve La mariposa bunu beğendi.
Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-Ocak-2017, 09:30   #184 (permalink)
Standart


Fındık Kurdu bunu beğendi.
Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-Mart-2017, 16:32   #185 (permalink)
Standart


Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-Mart-2017, 16:38   #186 (permalink)
Standart


Özlem abla biraz küçük resim net göremiyorum (
Ama güzel bi masa olduğu kesin ellerine sağlık.
Özlem bunu beğendi.
BayanLa mariposa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-Nisan-2017, 13:06   #187 (permalink)
Standart


Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-Mayıs-2017, 09:45   #188 (permalink)
Standart




Kokostar Kek

Kokostar Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için;
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un 1 paket (10 gr) kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
içi için;

  • 1, 5 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta akı
üzeri için;

  • 80 gr sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi
Kokostar Kek Tarifi Yapılışı


Süper bir lezzet deftere ekleyelim diyorum öncelikle kek hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri en az beş dakika kadar mikser ile çırpalım ki kek güzel kabarsın. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyelim, çırpmaya devam edelim. Kakao, şekerli vanilyayı ekleyip tekrar çırptıktan sonra unu ekleyip kabartma tozunu son bir kez düşük ayarda çırpıyoruz.
Geçelim iç malzemesine; Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta güzelce yoğuralım. Yoğurma işlemi bittkten sonra elimizi ıslatalım ve bu hamurdan ceviz büyüklüğün de toplar yapalım on beş adet. Daha sonra ortası delik kek kalıbımızı yağlayalım. Kek hamurunu ikiye bölelim birinci kısmı dökelim. Kalıba üzerine yaptığımız topları dizelim üzerine tekrar kalan hamuru dökelim. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Kürdan testi ile piştiğini kontrol edebiliriz. Bu arada üzeri için çikolatamızı eritelim ben mikro dalgada erittim, isterseniz kısık ateşte benmari usulü eritebilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra sıcakken servis tabağına ters çevirelim üzerine erittiğimiz çikolatayı tatlı kaşığı ile gezdirerek dökelim son olarak da Hindistan cevizi serpelim, kek soğuduktan sonra servise hazır afiyet olsun (Üzeri için ben 1 paket krema ve 1 paket bitter çikolata kullandım )
Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-Ekim-2017, 13:07   #189 (permalink)
Standart




Havuçlu Tarçınlı Kek (ben çayda ilave ettim

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Yapılışı

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir.
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın


Konu Özlem tarafından (11-Ekim-2017 Saat 13:09 ) değiştirilmiştir.
Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-Ekim-2017, 13:12   #190 (permalink)
Standart





Antakya Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Malzemeleri

750gram orta yağlı kıyma 1 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 adet kapya biber 2 diş sarımsak 2 adet domates 4 adet çarliston biber 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı acı toz biber


Antakya tepsi kebabı nasıl yapılır yazılı olarak anlatalım.İlk olarak sarımsak,soğan,kapya biber ve maydanozu rondodan geçiriyoruz ardından rondodan geçirdiğimiz malzemelerimizi kıymaya ilave ediyoruz. Malzemelerimizi ve kıymayı birbirlerine tamamen karışmaları için yoğuruyoruz ardından tuz, toz biber,karabiber ve pulbiberi ilave edip iyice yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurmanın ardından tepsimizin altını bir tatlı kaşığı salça ile sıvıyoruz. Hazırladığımız malzemeyi salça sürdüğümüz tepsimize döşüyoruz. Üzerini domates ve çarliston biberlerle süsledikten sonra 200c lik fırında 45 dakika yakmadan pişiriyoruz. Afiyet olsun
Bayan Özlem isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
mutfagi, nilynin, ozlemce, tarifler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


hd porno brazzers porno
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:25.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Tasarım : ForumSal

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir."Şikayet" buradan bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap