ForumSal ForumSal.Net
Gelişmiş Arama

Kayıt ForumSal Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook



Go Back   Forumsal.Net - Türkçe Forumlar Genel Forum Sitesi Hayatın İçinden Yemek Tarifleri

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler
Okunmamış 30-Ağustos-2013, 15:21   #1 (permalink)
Forget me.
Üye Tarihi: Aralık-2011
Nerden: MB.
Mesajlar: 5,088
Konular: 2069
Mentioned: 190 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Kek Pişirmenin Püf Noktaları


Kek Pişirmenin Püf Noktaları
Kekleriniz istediğiniz gibi pişmiyor mu? işte size 10 sır

Tüm malzemeleri eksiksiz koymanıza ve gereken tüm özeni göstermenize rağmen kekleriniz istediğiniz gibi pişmiyorsa, kabarmıyorsa, ya da istediğiniz lezzeti yakalayamıyorsanız nerede yanlış yaptığınızı gelin gözden geçirelim.

1-Öncelikle kekinize ekleyeceğiniz tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır

2-Katı yağ ekleyecekseniz eritilmiş olmamalı fakat oda sıcaklığında yumuşamış olmalıdır.

3-Her kek tarifinin kendine özel bir pişirme tekniği vardır. Bazı kek tariflerinde önce yağ ve şekeri çırparak krema kıvamına getirmeniz gerekirken, bazı kek tariflerinde de şeker ve yumurtayı çırpmanız gerekebilir. Burada püf nokta her iki halde de karışımı krema kıvamına gelene kadar çırpmaktır.

4-Kek tarifine uygun bir şekilde pişirilmelidir. Daha fazla kabarsın diye ekleyeceğiniz fazla miktardaki kabartma tozu kekinizin tadına acılık katacaktır.

5- Toz kıvamında olan tüm malzemeleri karıştırmanız daha iyi bir verim almanızı sağlayacaktır. Kekinize ekleyeceğiniz un, kabartma tozu, kakao, tarçın, vb. malzemeleri eleyerek karıştırmanız kek hamurunuzdaki malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayarak lezzetli bir kek elde etmenizde size yardımcı olacaktır.

6-Her kek aynı sıcaklıkta pişmez. Tarifte yer alan sıcaklık derecesine uyulmalıdır. Ve kek fırının alt ya da üst katında değil orta katta pişirilmelidir. Böylece kekinizin her yeri eşit pişecektir.

7-Kekiniz piştikten sonra tepsiden çıkartırken sorun yaşıyorsanız tepsinin içerisine alüminyum folyodan bir şerit kesip yerleştirirseniz kekiniz kolayca çıkacak ve dağılmayacaktır. Ayrıca tepsiyi mutlaka yağlamalısınız. Eğer tepsiyi yağlamadan sadece un ya da şeker serperek hamuru tepsiye dökerseniz kekinizin altı istediğiniz gibi kızarmayacaktır. Ya un yanacak ya da şeker karamelize olacak ve kekinizin tabanında siyah siyah lekeler olacaktır.

8-Kekinizi fırına koyduktan sonra ilk 15 dakika fırın kapağını kesinlikle açmamalısınız. Yoksa kekiniz kabarsa bile sönecektir.

9- Kekinizin içerisine koyduğunuz kuru meyvelerin dibe çökmesini istemiyorsanız malzemeyi harca katmadan önce yıkamalı ve unlamalısınız. Böylece bu malzemeler kekin içerisinde uygun bir şekilde dağılacak ve dibe çökmeyecektir.

10-Keki iyi bir şekilde çırpmak çok önemlidir. Kekinize eklediğiniz malzemeleri ne kadar iyi karıştırırsanız kekiniz o kadar iyi pişer, kabarır ve lezzetli olur.
BayanSmile. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Konuyu Paylaş

Etiketler
kek, noktalari, pisirmenin, puf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:53.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Tasarım : ForumSal

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir."Şikayet" buradan bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap