ForumSal.Net

Kayıt ForumSal Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook



Go Back   Forumsal.Net - Türkçe Forumlar Genel Forum Sitesi
Hayatın İçinden Yemek Tarifleri

 
Seçenekler
Alt 11-Haziran-2012, 13:02   #1 (permalink)
Standart Evde Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?


Evde Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?
cevizli sucuk - evde cevizli sucuk yapımı - cevizli sucuk nasıl yapılır - evde kolay cevizli sucuk yapalım





EVDE CEVİZ SUCUĞU YAPIMI




Evde ceviz sucuğu yapmak aslında çokta meşakkatli değilmiş. Biraz cesaret, biraz gayret bir de malzemeler bir araya getirince hem ekonomik, hem hijyenik, hem çok zevkli en önemlisi de lezzetli bir sonuç ortaya çıkıyor.


Benim ilk defa yapımına şahit ve dahil olduğum yöresel deyişle şeker sucuğu yapmak güzel bir deneyimdi. Fıstık ve fındık kullanılarak da yapılsa da benim tercihim cevizliden yana.


İçindekiler: Ceviz (kurumamış, kuruysa nemlendirilmiş), üzüm pekmezi, su, az miktarda şeker, kabartma tozu, nişasta, un.

Malzemeler: İğne, iplik ve askı.



Taze cevizler kırılır ve bir kanadı (çeyrek) ipe dizilir. Cevizler kuru ise nemlendirilmelidir ki iğne battığında kırılma olmasın.



Evde bu işlemleri yapmanın en iyi yöntemi cevizleri askıya bağlamaktır. Bağlanan cevizler kuruyana kadar bir kaç gün bekletilir.



Cevizler kuruduğunda batırma işlerimin yapılması için pekmez sulandırılarak kıvamı ayarlanır ve kaynatılır

.

Diğer taraftan nişasta, un, şeker, kabartma tozu (yumuşak kalabilmesi için) sulanmış pekmezden ayrılan soğuk kıvamla özleştirilir .

.

Ve yavaş yavaş kaynayan pekmeze aktarılarak hızlı hızlı karıştırılmalıdır.




Köpürmeye başlayan kıvama aşama aşama karışım aktarılmalıdır aksi halde taşabilir

.

Pelte kıvamına gelene kadar pişirilmelidir


.

Dibine tutmaması için derinden ve homojen karışım sağlanmalıdır

.

Köpüğü mutlaka tatmalısınız bu ayrı bir lezzettir. Hatta köpükten yapılan beyaz sucuk vardır ki kol kuvveti gerektirir ve evde yapımı sanırım henüz denenmemiştir.




İşte en zevkli tarafı; cevizlerin kıvama batırılma anı


.

Cevizler kıvama sıcak sıcak bir kaşık yardımıyla batırılmalıdır.




Bu işlem asıldıktan bir süre sonra bir daha tekrarlanır. Çift kat batırılma sağlanır.
Batırma işleminden sonra damlalar azalana kadar kıvam üzerinde, damlalar tamamen bitene kadar da başka bir kap üzerinde bir süre daha bekletilir.



Balkona asarak kurutabilirsiniz, yağmur tehlikesine karşı içeride çamaşırlıkta da kuruyabilir.


Askılar mandalla sabitlenmelidir ki kaymalar oluşmasın.



Kurutma bir hafta devam eder sonrasında yemeye hazır ve nazırdır.

' MaSaL ' bunu beğendi.
BayanTıLsıM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Temmuz-2012, 13:25   #2 (permalink)
Z3yn3P
Standart


Çok severim cevizli sucuğu
  Alıntı ile Cevapla
Alt 28-Temmuz-2012, 20:13   #3 (permalink)
Standart


Bu sucuk değil bandırma
Bayan D'Arbanville isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-Kasım-2012, 18:26   #4 (permalink)
Standart


Arkadaş fındıklı sucukta çok güzel oluyor.
BayEmre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-Ağustos-2013, 22:42   #5 (permalink)
Standart


ßen bayılıyorum Cevizli sucuğa Bim den aldığım daimi şeylerdne birtanesi
BayanShe` isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-Eylül-2013, 21:41   #6 (permalink)
Standart


Olsada yesek :s
BayanShe` isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-Eylül-2013, 21:48   #7 (permalink)
Standart


Ben de çok severim, hatta eski oturdugumuz mahallede üretim yerine gitmiştim sırf öğrenmek için
Bayan' MaSaL ' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-Mayıs-2015, 16:45   #8 (permalink)
Standart


Kim uğraşacak?
Bayan Lethe isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-Mayıs-2015, 16:55   #9 (permalink)
Standart


canım ıstedı
BayanLydia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Paylaş

Etiketler
cevizli, evde, nasil, sucuk, yapilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:09.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Tasarım : ForumSal

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir."Şikayet" buradan bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap