ForumSal.Net

Üye Ol Forumsal Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook



Go Back   Forumsal.Net
Genel Konular
Hergün Yeni Bir Bilgi
Kullanıcı Etiket Listesi


 
Seçenekler
Alt 09-Ocak-2018, 04:28   #1 (permalink)
111 Lokanta Usulü Kuru Fasulyenin Püf Noktaları


Lokanta Usulü Kuru Fasulyenin Püf Noktaları



Neden lokantalardaki kuru fasulye hep bize daha büyülü, daha lezzetli geliyor? Neden evde yaptığımız kuru fasulyelerden aynı lezzeti alamıyoruz?

Lokantalar sizden farklı ne yapıyor?



Lokanta usulü mükemmel kuru fasulye yapmanın püf noktaları

- İlk öncelik tüm malzemelerin kaliteli olması. Bu kuru fasulye için de geçerli, kullandığınız salça ve yağ için de...

- Lokantaların tercihi daha tombul, küçük ve lezzetli olan meşhur İspir şeker fasulyesi oluyor. Lezzet farkı genelde buna bağlı.



- Ama tabii bununla da sınırlı değil. Fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatmayı unutmuyorlar ve tuzun tamamen içine işlediğinden emin oluyorlar.

- Fasulyeler düdüklü tencerede değil büyük tencerelerde mutlaka içme suyuyla haşlanıyor.



- Suyun üzerinde oluşan köpükleri dikkatlice alıyorlar ve fasulyelerin hafif yumuşayana kadar pişmesine dikkat ediyorlar. Burası önemli, pişen fasulyeler dişe dokunur olmalı mutlaka.

- Yağ konusunda cömertler. Köy tereyağı tercih ediyorlar. Tereyağını mutlaka kısık ateşte eritiyorlar.



- Eğer etli kuru fasulye pişiyorsa etin suyunu kaybetmemesi, daha lezzetli olması için mutlaka harlı ateşte pişiriyorlar.

- Soğanları incecik doğrayıp fazla suyunu süzmeden asla eklemiyorlar.

- Bazı yerlerde ise un da kullanıyorlar. Bunun amacı ona tam bir köy lezzeti vermek ve helmeli (Fasulye, pirinç, buğday vb. taneler kaynatıldığında nişastanın çökelmesiyle oluşan koyu sıvı) olmasını sağlamak. 400 gram haşlanmış kuru fasulye için 1,5 yemek kaşığı unu kavurduktan sonra ekliyorlar.



- Salça olarak genelde Antep salçası tercih ediliyor. Biber salçasına mutlaka domates salçası da karıştırıp çok az su ekleyip 10 dakika kadar iyice birbirine girmelerini bekliyorlar.



- Fasulyenin pişirme suyu kaynamaya başladığında ise limon sıkıyorlar. Bunun nedeniyse limon suyunun fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlaması.



- Ardından pişen fasulyeleri güvece aktararak 1 bardak su daha ekliyor ve 200 derece fırında 45 dakika-1 saat kadar pişiriyorlar.



Bayan Aleyna isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-Ocak-2018, 10:07   #2 (permalink)
Standart


Un koyulduğunu bilmiyordum ben
Aleyna bunu beğendi.
BayanKaraBiber isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-Ocak-2018, 19:52   #3 (permalink)
Standart


kurucu falan sarmıyor
klasik esnaf olacak
Aleyna bunu beğendi.
Bay Karma isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-Ocak-2018, 23:40   #4 (permalink)
Standart


Konuyu incelemeye halim yok. Kısa bir şey diyeyim, İspir fasülyesi olduğunu söylerlerse inanmayın. Kesinlikle Erzincan fasülyesidir o.
Aleyna bunu beğendi.
Bay Crop isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-Ocak-2018, 23:53   #5 (permalink)
Standart


Kaliteli malzeme demiş bi de...
Aleyna bunu beğendi.
Bayan FrozeN isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-Ocak-2018, 23:55   #6 (permalink)
Standart


Ev işi severim ben.
Aleyna bunu beğendi.
Bay Pan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:38.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Tasarım : ForumSal

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir."Şikayet" buradan bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap