ForumSal.Net

Üye Ol Forumsal Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook



Go Back   Forumsal.Net
Hayatın İçinden Yemek Tarifleri Dünya Mutfağı
Kullanıcı Etiket Listesi


 
Seçenekler
Alt 04-Ocak-2016, 21:55   #1 (permalink)
Happy Vanilyalı kum kurabiyesi - Heidesand kekse


Vanilyalı kum kurabiyesi - Heidesand kekse
Vanilyalı Kum Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için:

1 paket tereyağı (250 gram)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 vanilya çubuğun içi (bulamayanlar 2 paket vanilin kullanabilir)
1 çay kaşığı tarçın
5 su bardağı un
Kenarları için:

1 çay bardağı toz şeker
2 paket vanilin
1 çay kaşığı tarçın isterseniz.

Yapılışı
Tereyağını bir tencerede yada tavada eritip kızarmasını bekleyin.
Bunun için devamlı kaşıkla karıştırın. Kızarmış tereyağını kenara koyup, soğumasını ve tekrar donmasını bekleyin.
Donmasını hızlandırmak için buzdolabına da koyabilirsiniz. Tereyağ donduktan sonra, onu sıvı yağ, vanilya içi (veya vanilin) ve pudra şekeri ile birlikte bir kaba koyun ve 5 dk. yoğurun.
Daha sonra nişastayı, unu ve tarçını ilave edip iyicene yoğurun. Biraz kuru bir hamur oluşacak. Hamurdan bir miktar avucunuza alıp sıkarsanız şekil verebileceksiniz. Uzun bir rulo oluşturun.
Onu streç folyoya sarın ve buzdolabında en az yarım saat bekletin.
Tereyağı tekrardan dondurarak kurabiyelerin fırında yayılmasını önlüyoruz. Hamuru dolaptan çıkartıp hemen dilimleyin.
Vanilin, şeker ve tarçınlı karışıma kurabiyelerin kenarlarını bulayıp yağlı kağıt ile serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dk. pişirin. Kenarları hafif kızarınca fırından çıkartabilirsiniz.
Soğumasını bekleyin. Sıcakken ellemeyin, kum gibi dağılabilir. Afiyet olsun

Not: tarçın sevenler miktarını çoğaltabilir, sevmeyenler kullanmayabilir.

Part 1


Part 2


Part 3


Part4


Part5


Part6


Part7

Benim yaptigim Foto.p
Part 8


Alıntı~

Konu izmirli tarafından (31-Ekim-2016 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.
Bayanizmirli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Ocak-2016, 22:03   #2 (permalink)
Standart


Gorsel olaydi iyiydi ama vanilyaliysa aliyim ben (:
izmirli bunu beğendi.
Bay Classiic isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Ocak-2016, 22:09   #3 (permalink)
Standart


Classiic bunu beğendi.
BayanHilal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Ocak-2016, 22:11   #4 (permalink)
Standart


Belki sorun olur diyerekten yemek tarifleri kismini kesip yükleyince geriden geldim Gene herzamankisinden
Classiic bunu beğendi.
Bayanizmirli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Ocak-2016, 22:11   #5 (permalink)
Standart


Enfesss
izmirli bunu beğendi.
Bay Classiic isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-Ocak-2016, 22:21   #6 (permalink)
Standart


Heidesandı heisenberg diye okuyan bi pisliğim ben
izmirli bunu beğendi.
Bay leavemealone isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-Ekim-2016, 00:48   #7 (permalink)
Standart


Is yerinde her sabah kahve ile bir kac tane yerim pek Güzel tok tutuyor
Bayanizmirli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-Ekim-2016, 10:14   #8 (permalink)
Standart


güzelmiş, bunu da deneyeceğim.
Bayandöngüsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
heidesand, kekse, kum, kurabiyesi, vanilyali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:10.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Tasarım : ForumSal

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir."Şikayet" buradan bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap