ForumSal.Net

Üye Ol Forumsal Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook



Go Back   Forumsal.Net
Hayatın İçinden Yemek Tarifleri Dolma-Sarma-Zeytinyağlılar
Kullanıcı Etiket Listesi


 
Seçenekler
Alt 25-Kasım-2016, 14:06   #1 (permalink)
Standart Etli karışık dolma sarma tarifi (Kendi Yapımım)


Etli karışık dolma sarma tarifi (Kendi Yapımım)
Merhabalar kendimce evde yaptığım yemekleri bundan sonra tarifi ile paylaşayım dedim ancak amatörce olabilir idare edin artık

Malzemelerden başlayalım,
1- Yarım kilo pirinç
2- 2 veya 3 adet soğan
3- 2 bas sarımsak
4- Yarım demet maydanoz
5- Karabiber, pul biber, kuru nane ve zeytin yağ
6- Sayısı İsteğe bağlı patlıcan, biber , yaprak
7- 2 adet domates

Hazırlama aşaması;
İlk başta bir kaba eti kuş başı şeklinde ancak daha ufak, kuru soğan, domates, sarımsak ve maydanozu ufak bir şekilde doğrayın. Daha sonra pirinci güzel bir şekilde yıkayın ve yıkadığınız pirinci doğradığımız kuru soğan, domates, sarımsak ve maydanozun üzerine salça, yağ ve baharatlarını dökün, iyice bir karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra bir kaşık vasıtasıyla - ki elle ayarını yapamıyorsanız - doldurmaya başlayın. Patlıcanlar, biber ve kabakları yarısına kadar doldurun, yaprağı da az şekilde doldurun saralım ve sonra tencerenin içine dağınık olmayacak şekilde dizelim. Sardığınız yapraklar dağılabilir ki dağılmasın diye evinizde var ise üzerine sarma taşı koyun yoksa bir düz tabanlı herhangi bir tabakta olabilir. Yemeğin üzerini örtecek şekilde su boşaltın önce yüksek ateşte kaynatın, suyunu çekmesi durumunda kısık ateşte pişirin, afiyet olsun.





Tibet, Kaiken, Raven and 19 others like this.

Konu Lawyer tarafından (25-Kasım-2016 Saat 14:09 ) değiştirilmiştir.
Bay Lawyer isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 14:16   #2 (permalink)
Standart


Bütün tabağı tek başına mı yedin
Ellerine sağlık.
Lawyer bunu beğendi.
BayanLaktivist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 14:17   #3 (permalink)
Standart


Ellerine sağlık valla bravo : ))
Lawyer bunu beğendi.
BayanMaria Puder isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 14:17   #4 (permalink)
Standart


Kuşbaşı etleri neden o kadar büyük koydun hocam..?

Onun dışında bir erkekten gerçekten bunları beklemeyen hatunlara kapak olur.. :d
Bay İki nokta isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 14:19   #5 (permalink)
Standart


kendimden utandım şuan. .
BayanAbcd isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 14:37   #6 (permalink)
Standart


Emeğinize sağlık. Soğan da güzel oluyor deneyin.
BayanMorsalkım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 14:40   #7 (permalink)
Standart


Sarmalar güzel sarılmış, kabaklar güzel oyulmuş, tadı da güzeldir eminim. Geçer not aldınız.: ))
Elinize sağlık, afiyet olsun.
Bayandöngüsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 14:49   #8 (permalink)
Standart


tarifi ne yapam yap çağır gelip yiyelim
Bay Grifikir isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 14:55   #9 (permalink)
Standart


15 yıllık bir birikinti var orada ki yemek aslında birazda zevk meselesidir. Sorsanız bende fazla sevmem yapmayı ama can çekince yapıyor. Etler aslında büyük değil resimde büyük görünmus sadece
Bay Lawyer isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-Kasım-2016, 16:28   #10 (permalink)
Standart


Alıntı:
Maria Puder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ellerine sağlık valla bravo : ))
Teşekkür ederim

Alıntı:
İki nokta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuşbaşı etleri neden o kadar büyük koydun hocam..?

Onun dışında bir erkekten gerçekten bunları beklemeyen hatunlara kapak olur.. :d
Büyük değil küçük aslında sadece etler üst üste yığıldığı için büyük görünüyor Kapak olsun niyetinde değil neticede Türkiyenin en iyi aşçıları erkek, ardanın mutfağı, oktay usta felan
Alıntı:
Ecren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kendimden utandım şuan. .
Estağfurullah

Alıntı:
Morsalkım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık. Soğan da güzel oluyor deneyin.
İçinde soğan vardı zaten ben genelde her yemeğe soğan ve sarımsak koymazsam tadını alamıyorum
Alıntı:
döngüsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sarmalar güzel sarılmış, kabaklar güzel oyulmuş, tadı da güzeldir eminim. Geçer not aldınız.: ))
Elinize sağlık, afiyet olsun.
İlk sardığım sarmayı hatırlarım kocaman kocaman ve parçalanmışlardı ama zamanla geliştirdik
Bay Lawyer isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:18.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Tasarım : ForumSal

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir."Şikayet" buradan bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap