ForumSal.Net

Üye Ol Forumsal Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook



Go Back   Forumsal.Net
Hayatın İçinden Yemek Tarifleri Çorbalar ve Sulu Yemekler
Kullanıcı Etiket Listesi


 
Seçenekler
Alt 07-Aralık-2016, 10:13   #1 (permalink)
Standart Şifalı Çorba Tarifleri


Şifalı Çorba Tarifleri

Kremalı Ispanak Çorbası

Tarifi İçin Malzemeler

• 1 tutam ıspanak (yaprak kısımları)

• 2 çorba kaşığı tereyağı

• 4 çorba kaşığı un

• 1 su bardağı et yada tavuk suyu

• 50 gram krema veya 1 çay bardağı süt

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

Tencerede tereyağını eriterek unu ekleyip kavurun. Unun kokusu gittiği zaman et suyu ve iki su bardağı soğuk suyu ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Suyunu ayarlayarak kaynamaya başladığı zaman ince ince doğradığınız ıspanakları ilave edin. Ispanaklar piştiği zaman krema veya sütü ekleyin. Bir miktar daha kaynadıktan sonra tuzunu ekleyerek altını kapatın.


Balkabağı Çorbası

Malzemeler

• 5 su bardağıtavuk suyu

• 1,5 çay kaşığıtuz

• 4 su bardağıpüre haline getirilmiş bal kabağı

• 1 yemek kaşığıdoğranmış taze maydanoz

• 1 adetorta boy ince kıyılmış kuru soğan

• 1/2 çay kaşığı kekik

• 1 dişince kıyılmış sarımsak

• 1/2 su bardağı krema

• 5 adettane karabiber

Pişirme Önerisi Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz.Krema kullanmadan da çorbayı hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1. Tavuk suyunu, tuzu, bal kabağı püresini, doğranmış kuru soğanı, kekiği, tane karabiberi ve ince kıyılmış sarımsağı bir tencereye koyarak yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.

2. Pişirdiğiniz karışımı ocaktan alın. Blender yardımıyla tüm malzemeyi pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

3. Püre haline gelen çorba karışımını tekrar ocağa alın. Azar azar ilave ettiğiniz krema ile kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam edin.

4. Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbaları, doğranmış taze maydanoz ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın


Borsch Çorbası

250 gr pişmiş sığır eti

1 adet kırmızı pancar

2 adet soğan

2 adet patates

1 adet domates

3 yemek kaşığı margarin

2,5 litre et suyu

1 adet limon suyu

1 paket krema

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Lahanayı iyice yıkayıp ince ince kıyın. Pancarı, patates ve domatesleri soyup küp küp doğrayın. Tencerede yağı eritin, içine soğanları atıp kavurmaya başlayın. Soğanlara sebzeleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Daha sonra tencereye et suyunu, etleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbanın üzerine krema ekleyerek servis yapın


Zencefilli Havuç Çorbası

Malzeme Listesi

1 büyük soğan

4-5 diş sarmısak

3 çorba kaşığı tereyağ /sıvı yağ

1 adet kesme şeker

1/2 kg havuç

1lt tavuk suyu

1 paket süt kreması veya 1,5 su bardağı süt

1 küçük demet dereotu /taze kekik

2-3 yeşil soğanın yeşil kısımları (incecik kıyılacak)

1,5/2 tatlı kaşığı toz zencefil veya 2 parmak kalınlığı ve boyunda taze zencefil rendesi

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Tarif: Teflon bir tencereye tereyağı konur, orta ateşte kızdırılır, içine küp küp doğranmış soğan ve sarmısaklar ve bir adet kesme şeker ilave edilir. 8-10 dakika, soğanlar şeffaflaşana kadar sote edilir. Bu karışıma önce havuçlar sonra tavuk suyu, tuz ve karabiber eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp havuçlar yumuşayana kadar (30 dakika) pişirilir. Eğer taze zencefil kullanılırsa bu aşamada ilave edilir. Karışım el blenderıyla veya robotta püre haline getirilir. Toz zencefil kullanılıyorsa püre yapıldıktan sonra süt kreması veya süt ile birlikte konur. Karabiber serpilir. Dereotu ve yeşil soğanın yeşil kısımları ince ince kıyılır servisten hemen önce çorbaya ilave edilir.


Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler


• 1 adet orta boy kereviz,

• 1 adet orta boy soğan,

• 1 adet büyük havuç,

• Yarım limonun suyu,

• 1 tatlı kaşığı tuz,

• 1 çay kaşığı toz şeker,

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı,

• Yarım çay bardağı kırmızı mercimek,

• 1 yemek kaşığı un,

• Yarım çay bardağı su

Kereviz Çorbası Yapılışı

Tencerenin yarsını geçecek şekilde, tencereye su koyalım. Üzerine yıkadığımız mercimekleri ilave edip pişirmeye bırakalım. Sonra küp küp doğradığımız kerevizi, ince ince doğradığımız soğanı ve kabuğunu soyduğumuz havucu bütün olarak tencerenin içine ilave edip pişirelim.

Çorbamız kaynamaya başlayınca havucu çıkaralım ve küp küp doğrayıp tekrar ilave edelim.

Bir kaseye limon suyunu, yarım çay bardağı suyu, unu, tuzu, toz şekeri ve zeytin yağını koyup iyice karıştıralım.

Üzerine yemeğin suyundan bir kepçe ilave edelim ve karıştıralım. Hazırladığımız sosu çorbanın içine karıştırarak ilave edelim ve özleşinceye kadar pişirip ocaktan alalım.

Sonra blenderden geçirip Kereviz Çorbamızı sıcak sıcak servis yapalım.
BayanÖzlem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-Aralık-2016, 10:20   #2 (permalink)
Standart


Kişnişli yeşil mercimek çorbası

Tarifi için malzemeler

• 2 su bardağı yeşil mercimek

• Yarım su bardağı kesme makarna

• 2 soğan

• 2 diş sarımsak

• 1 havuç

• 1 kereviz sapı

• Yarım çorba kaşığı domates salçası

• Yarım çorba kaşığı biber salçası

• 1 tatlı kaşığı toz kişniş

• 6 su bardağı su

• 30 gr tereyağı

• Tuz

• Nane

Kişnişli yeşil mercimek çorbası hazırlanışı

Yeşil mercimeği tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip 5 dakika haşlayın ve süzün. Soğanları soyup kıyın. Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kereviz sapını küçük parçalara kesin.
>br> Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarımsağı soteleyin. Havuç ve kereviz sapını ekleyip karıştırın. Mercimek, su, domates ve biber salçalarını ilave edin. Tuz ve kişnişle tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp tencerenin kapağı hafif aralık olarak 15 dakika pişirin. Makarnayı ekleyin ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Nane serpip sıcak servis yapın.

Kırmızı Pancarlı Karalahana Çorbası Tarifi

1 demet karalahana

1 adet kırmızı pancar

1 adet kırmızı soğan

4 yemek kaşığı siyah pirinç/esmer pirinç

1 yemek kaşığı meksika fasulyesi(hazır ya da haşlanmış)

1/2 demet pancar yaprağı

1 dal taze fesleğen ya da reyhan

1 dal taze biberiye

6 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet mevsiminde köy biberi

1 fiske himalaya tuzu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu

Hazırlanışı

Soğanı ve pancarı minik minik doğrayıp bir tavada zeytinyağı eşliğinde hafifçe pişirelim. Üzerine çok ince kıydığımız karalahana ve pancar yapraklarını ekleyelim ve onların da sularını salmalarını, yumuşamalarını sağlayalım.

Biberi ince halde dilimleyip taze biberiye otunu, reyhan ya da fesleğeni de uygun bir büyüklükte keserek diğer malzemelere ekleyelim.

Tüm malzemeleri derince bir tencereye alalım ve kalan malzemeleri; siyah pirinç, meksika fasulyesi, baharatlar, tuz ve sıcak suyu sırayla ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştıralım.

Tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık 30 dakika orta harlı ateşte tüm malzemelerin pişmesini bekleyelim. Yoğun güzel bir kıvama geldiğini düşündüğünüzde servis kasesine alarak dilediğiniz baharatla süsleyerek sunabilirsiniz.

6.Kış Çorbası

Malzemeler

• 1 patates,

• 2 havuç,

• yarım bardak pirinç,

• yarım bardak kırmızı mercimek,

• 1,5 yemek kaşığı yağ,

• 3-4 bardak et suyu, tuz,

• 1 baş soğan

Hazırlanışı

Patatesin kabuğunu soyun, Havuçların üzeri bıçakla kazıyıp yıkayın. Soğanla beraber hepsini rendeleyin. Pirinç ve mercimek ayıklanıp yıkayın. Hepsi birlikte bir tencereye konur. Yağ ve et suyu ilave edilip kaynatılır. Piştikten sonra suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. İsterseniz üstünü maydanozla süslenip servis yapabilirsiniz.



Sebzeli Detoks Çorbası

Gerekli Malzemeleri

• 1 çorba kaşığı Kelt deniz tuzu

• 1 dilim zencefil kökü

• 2 adet ince doğranmış havuç

• 3 sap ince doğranmış kereviz

• 115gr ince doğranmış lahana

• 175gr ince doğranmış ıspanak

• 225gr küçük küp şeklinde doğranmış balkabağı

• 1 adet ince doğranmış kabak

• 5 adet taze veya kurutulmuş ve ince dilimlenmiş shitake mantarı

• 1 demek doğranmış maydanoz.

Elde etmiş olduğunuz tüm malzemelerin hepsini alüminyum olmayan büyük bir tencerenin içerisine bırakın. Üzerine eklediğiniz iki litre su ile hepsini kaynatın, Bu işlemin ardından ocağın altını kısık hale getirerek tencerenin kapağını da yarım kapatarak, su seviyesi yarı yarıya olana kadar pişirmeye devam edin. Tencerenin içerisinde ki suyun çekmesi sonucunda sıkı bir süzgeçten geçirerek yemek kabına alın ortaya çıkan sebze posasını atın. Bu çorbayı gün içerisinde ana yemeklerinizin yanında tüketerek kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Çorbalar, zayıflamak için en etkili ve en sağlıklı kürlerdir. Çeşitli kürler uygulardan bu tür çorbalara da yer verebilirsiniz. Sebze çorbaları hem doyurucu hem de vücudun ihtiyacı olan maddelerin alımında etkilidir. Detoks özelliği sayesinde de metabolizmanızı hızlandırır ve sindirim sisteminin iyi çalışmasını sağlar.

Balık Çorbası

Malzemeler

• 1 adet deniz levreği,

• 6 su bardağı su,

• 2 adet soğan,

• 1 adet patates,

• 1 adet havuç,

• 1 tutam maydanoz,

• 2 diş sarımsak

• Tuz,

• Karabiber,

• 4 çorba kaşığı zeytinyağı,

• 2 çorba kaşığı un,

• 1 adet limonun suyu,

• 2 adet yumurtanın sarısı.

Balık Çorbası Yapılışı Tencereye suyu koyalım ve kaynatalım. Üzerine temizleyip yıkadığımız balığı ve 1 adet kabuğunu soyduğumuz soğanı ilave edip haşlayalım. Haşlanan balığı ve soğanı kevgirle sudan alalım. Balık suyunu süzgeçten geçirelim. Havucu, patatesi, 1 adet soğanı ve sarımsakları soyup küp şeklinde doğrayalım. Maydanozu ince ince kıyalım. Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını ayırıp etini didikleyelim. Süzgeçten geçirdiğimiz balık suyunun içine havucu, patatesi ve soğanı ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan sebzelerin üzerine unu hafif sulandırıp ilave edelim ve bir taşım kaynatalım. Sonra didiklediğimiz balık etini ve maydanozu ilave edip koyulaşana kadar kaynatalım. (gerekirse su ilavesi yapılabilir) Çorbanın suyundan bir su bardağı alıp geniş bir kaseye boşaltalım. İçine yumurtanın sarılarını ve yarım limonun suyunu ilave edip çırpalım. Daha sonra hızlı hızlı karıştırarak çorbanın içine ilave edip 10-15 dakika daha kaynatalım. Son olarak çorbanın üzerine kalan limon suyunu, karabiberi, tuzu ve zeytin yağını ilave edip karıştıralım. Balık çorbamızı sıcak sıcak servis yapalım




BayanÖzlem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-Aralık-2016, 10:58   #3 (permalink)
Standart


Paylaşım için teşekkürler canım çekti
BayForumcuu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:50.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Tasarım : ForumSal

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir."Şikayet" buradan bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap